Vårens trender – satsa på lugn och harmoni

2018-01-17


Vår, i januari? Nej, blickar vi ut är det inte riktigt den känslan vi får, men för alla oss som arbetar med eller är intresserade av mode och inredning så befinner vi oss en säsong före.

Redan nu börjar vi fundera på krispiga tulpaner, en ny färg på väggarna, byte av gardiner och vilken ny pjäs som ska få pryda och sprida känslan av en ny säsong i våra hem.

Trender när det kommer till inredning styrs bland annat av hur det ser ut runt om i världen och vi har länge sett en längtan efter det växtliga gröna, en enkelhet i naturfärger som skapar harmoni i en annars så uppkopplad vardag och ett hem som andas frid och ledighet. Sedan är ju även inredning som med allt annat en personlig smaksak och vad betyder trender, egentligen? Det finns alltid ett par uppstickare som för tankarna tillbaka till olika årtionden och pjäser som är mer eller mindre avantgarde. Viktigt är att man satsar på de saker som skänker en själv lycka och inte samlar på sig för mycket prylar ”bara för att”.

alt

Vårens vackraste

Vi har valt ut ett par favoritsaker och tips som för oss representerar och speglar denna nya säsong. Läs och låt dig inspireras!

Textilier

Att få gå och lägga sig på kvällen i en krispigt ren och mjuk säng toppar allt. Linne är alltid vackert, men det är något särskilt med linnelakan på vårkanten. Det blir otroligt rogivande och snyggt. Släpp fördomarna om att det ska vara strävt eller krångligt att tvätta. Har du en gång testat linnelakan i bra kvalité kommer bomull bli ett minne blott.

Satsa på de färger du gillar. Alla sorters linne drar åt det rustika och naturnära håller oavsett kulör.

alt

Väggfärger

En ny färg på väggarna livar upp vilket hem som helst! Det är enkelt att lösa, gör stor skillnad i ett hem och är hemskt kul. I vår är det naturnära toner som dominerar. Tänk skog, puder och naturligt. Blått får ge ännu mer plats till det gröna och rosa gör comeback!

alt

Växter

Att odla skänker oss lycka. Oavsett om det handlar om att så sitt första lilla basilikafrö och se hur det växer sig till en frodig planta eller att få till både potatis och morötter så är det något väldigt speciellt med att se något leva och växa. Det är dessutom trendigt just nu vilket skapar ett fenomenalt utbud för hemmaodlaren, anpassat både för lägenhet och hus.

Mer närodlat än såhär blir det inte! På marknaden finns det nu en uppsjö av små växthus. Denna lyxiga dyrgrip får det att klia i de gröna fingrarna.

altGreenhouse Mini, Bild: Design House

Du kan också satsa på att platsbygga en vertikal hylla för dina örter. Gör det själv eller ta hjälp av en snickare. Detta blir både personligt, unikt och praktiskt. Snacka om trevligt när du kan klippa ner lite färsk persilja över den nykokta grytan precis innan servering. Du hittar allt om vertikala trädgårdar här.

alt

Den ultimata drömmen är ju att sitta i ett uppvärmt växthus och dricka gokaffe med sina favoritmänniskor. Vi får ha det som målbild medan vi skördar våra små vertikala kryddland i köket.

alt

Lycka till med era projekt i vår!

Behöver du hjälp av en snickare, homestyler eller bara lite avlastning i form av städhjälp hittar du kontrollerade firmor hos oss. Vi önskar er en fortsatt fin vecka!

Julia Åsgård
Dela den här artikeln


Vad behöver du hjälp med?

Offerta mig