Pris

Vad kostar det att anlita flytthjälp?

2024-05-21

En närbild på en person som tejpar igen en brun flyttkartong. Personen har en ljusblå tröja på sig.

Priset för att anlita en flyttfirma varierar självklart beroende på hur mycket du ska flytta och vilken flyttfirma du anlitar, men också en rad andra faktorer. Att ange ett exakt pris för vad just din flytt skulle kosta är lättast att göra genom att ta in offerter utifrån dina uppgifter, men här är några saker att ta hänsyn till som kommer att påverka ditt pris och som kan ge bra riktlinjer.

Få offerter från flyttfirmor

Lägg ut uppdrag

Åtta faktorer som påverkar priset för din flytt

Förberedelser

Att det blir billigare ju mer du gör själv är ingen hemlighet. Om du har tid och ork kan det underlätta att packa och märka upp lådor samt placera dem strategiskt så att flyttfirman vet vad som är tungt och tåligt, samt vilka lådor som innehåller ömtåliga saker och behöver stå högst upp i flyttlasset. Vill du hålla ner kostnaden kan du själv hjälpa till att bära ut saker på gatan, men se upp så att du inte är i vägen.

Timpris eller fast pris

Olika flyttfirmor har olika prissättning. Några har ett fast pris oavsett hur lång tid flytten tar, andra har enbart löpande timpris ytterligare andra har fast pris för ett visst antal timmar och därefter ett löpande timpris. Du väljer själv det som du tycker passar bäst för dig. Se också till att moms ingår i prisförslaget du får.

Hjälp med packning och emballage

Vill du förutom transport och bärhjälp även få hjälp med att packa ditt bohag stiger förstås prislappen. Däremot tjänar du otroligt mycket tid och kan vara säker på att flyttfirman packar på ett sätt som ska vara säkert för dina saker under transporten.

Hur många personer som bär

Ju fler personer som hjälper till med flytten desto snabbare går det. Men tänk på att varje person som hjälper dig också behöver lön för sitt arbete.

Antal flyttkartonger

Packa så mycket du kan i flyttkartonger så blir det både lättare att bära och dessutom går det in oändligt mycket mer i en flyttbil. Normalt sett brukar man räkna med ungefär 1 flyttlåda per kvadratmeter i hemmet. Glöm inte att räkna med eventuella förrådsutrymmen och garage.

Storlek på flyttbil

Storleken på flyttbilen som behövs kommer också det att påverka priset för flytten. Hur stor flyttbil du behöver beror självklart på hur många flyttkartonger, möbler och annat du har som behöver få plats.

Parkeringsmöjligheter

Ytterligare ett tips är att kontrollera möjligheten för parkering både utanför din nuvarande bostad och utanför ditt nya hem. Var kan flyttfirman parkera så att flytten går så smidigt som möjligt? Ju närmare desto bättre, såklart. Se även till att ha en plan B om den uttänkta platsen skulle vara upptagen just när flytten ska ske.

Vart och när du vill flytta

Vissa flyttfirmor erbjuder flytthjälp även på helger och röda dagar. Tänk på att även om det är smidigt för dig kan priset för flytthjälpen bli betydligt dyrare på dessa dagar.

När du väljer tid för flytten så tänk på att även flyttbilar får köa om det är rusningstrafik på vägarna. Har du ett timpris kan mycket trafik göra din flytt betydligt dyrare än vad du räknat med. Var du bor och hur långt dina saker behöver transporteras kommer också ha betydelse för slutpriset för din flytt.


Pris för flytthjälp


Som du märker är det många olika faktorer som kommer att påverka hur mycket din flytt kommer att kosta. Generellt kan man säga att prislappen brukar landa på allt mellan 4 000 kronor för en mindre lägenhet upp till 20 000 kronor för en större villa med speciella önskemål.

Jämför offerter och få exakta siffror

Tydligast svar på vad just din flytt skulle kosta får du genom att jämföra offerter. Lägg ut ditt uppdrag på Offerta och få offerter från upp till 6 företag att titta igenom i lugn och ro, givetvis helt gratis.

Jämför offerter från flyttfirmor

Lägg ut uppdrag
Så funkar Offerta

Beskriv uppdraget

Upp till 6 företag hör av sig

Jämför och välj