Pris

Vad kostar flyttstädning?

2023-05-30

Man ska flytta, sitter bland flyttkartonger och jämför städfirmor för flyttstädning på Offerta.se på sin laptop

Priset på en flyttstädning beror givetvis på hur stor bostaden är. För större bostäder blir det ofta billigare per kvadratmeter jämfört med en mindre lägenhet. Oavsett bostadstyp måste de största städinsatserna göras i kök och badrum, och i större bostäder finns ofta mer fria, lättstädade ytor.

Med rut-avdraget kan du dra av halva arbetskostnaden av en flyttstädning. Eftersom nästan hela kostnaden för en flyttstädning är arbetskostnad gör det att många kommer billigare undan än vad de tror. Dessutom kan flyttstädningen vara en bra investering om man ser till hur tidskrävande det är att genomföra en flyttstädning själv. För mer information läs vår artikel om rut-avdrag.

Faktiskt pris för flyttstädning

Även om priset kan variera något beroende på var du bor, hur bostaden ser ut och hur stökigt det faktiskt är kan man ge vissa riktlinjer om priset för städningen.

Mindre bostäder

För små lägenheter, upp till 50 kvm, brukar priset hamna kring 1 500 - 2 000 kronor efter rut-avdrag. För något större lägenheter, omkring 75 kvm, brukar du få betala mellan 2 000 - 2 500 kronor.

Större bostäder

För större lägenheter och hus brukar många städfirmor ge pris per kvadratmeter. Att flyttstäda en bostad på mellan 100 och 150 kvm kan kosta någonstans mellan 25 och 30 kr/kvm, vilket skulle ge ett slutpris kring 3 500 kr för en bostad på 125 kvm.

Detta är generella riktlinjer och något att förhålla sig till när du tar in offerter och väljer vilken städfirma du ska anlita. Eftersom priserna kan skilja sig åt mellan olika städfirmor är det en bra idé att ta in flera olika offerter så att du får en uppfattning om vad som är ett rimligt pris för din bostad.

Få offerter på flyttstädning

Lägg ut uppdrag

Ingår det några garantier?

Förutom slutpriset är det klokt att undersöka vilka garantier som gäller efter utfört arbete. Många städfirmor har någon slags ”nöjd kund-garanti”, vilket gör att om det blir några nedslag på städningen får firman åtgärda det. Ta reda på i hur många dagar efter utförd städning garantin gäller.

Det kan även vara bra att stämma av så att företaget erbjuder en skriftlig garanti och besiktningsansvar så att du vet att den överenskomna checklistan efterföljs samt kontrolleras genom en besiktning efter utfört arbete.

Övrigt om flyttstäd

Något man ofta glömmer i flyttstädningen är ytorna som ligger utanför själva bostaden. Innan nästa person flyttar in förväntas du att ha städat i trädgården – du behöver inte anlägga vackra rabatter, men det får å andra sidan inte ligga lövhögar på gräsmattan. Glöm heller inte garage, förråd och andra byggnader som också förväntas vara städade och rena.

Se till att även ta med dessa ytor i offertförslagen så att du får ett korrekt pris på alla delar av städningen. Vanligtvis ingår städ- och förbrukningsartiklar i priset, men det kan vara värt att dubbelkolla så det inte tillkommer extra avgifter för detta.

Läs mer om vad som är bra att tänka på i när du ska anlita en städfirma för flyttstädning här.

Så funkar det

Beskriv uppdraget

Upp till 6 företag hör av sig

Jämför och välj