Vad trappan gör för ditt hem

2017-03-20


En trappa som är på plats funderar man sällan över, men det är ju faktiskt en av de största ”möblerna” vi har i våra hem. Det finns hur många olika sorters trappor som helst och vid första anblick kan det verka svindlande, vilken ska man välja? En trappa kan fungera både som en källa till praktiska lösningar och ett riktigt snyggt designinslag och visst är det väl härligt? En så stor och betydande möbel som kommer i oändligt många variationer.

alt

I valet av trappa kan man fundera på tre saker:

1. Funktion

Är det barn som ska gå i trappan så går säkerheten först. Kanske kan det vara en idé att lägga en matta i trappan så att det blir lättare att få fotfäste. Ska äldre använda den är ett rejält och stabilt räcke det som bör prioriteras.

alt
alt
alt

2. Plats

Spiraltrappor är platseffektiva och väldigt snygga, men de väcker också en del uppmärksamhet. En trappa med inbyggd förvaring kommer ta mer plats av den totala ytan, men är också otroligt praktisk.

alt
alt
alt
alt

3. Design

En trappa sätter verkligen stämningen för resten av rummet och spelar en större roll än vad man kanske först tänker sig. En riktigt snygg trappa kan höja värdet på hela bostaden eller villan samtidigt som det skapar ett personligt uttryck.

alt
alt
alt

Julia Åsgård
Dela den här artikeln


Vad behöver du hjälp med?

Offerta mig