Så fixar du flytten

2019-10-09


flyttips2
På hösten är det många som väljer att flytta och många gånger hänger det ihop med en positiv nystart i livet. Vi flyttar ihop, utökar familjen eller påbörjar studier eller nytt jobb, men att flytta upplevs ofta som både bökigt och krångligt för de allra flesta. Det kan vara svårt att veta i vilken ände vi ska börja. Men det finns saker du kan kan göra för att få ett bättre flyttflow!

Börja i tid! – Det tar alltid längre tid att ordna med en flytt än vad vi tänker oss, en tumregel brukar vara att börja minst 2 veckor innan det är dags. Men innan du börjar så bestäm dig för om du ska flytta själv eller anlita en flyttfirma. Ofta ingår det flyttkartonger om du anlitar en firma så tänk på att skaffa egna om du väljer att flytta själv. Väljer du att ta hjälp; Gör en förfrågan på Offerta.se och läs på, titta på omdömen och kolla referenser innan du bestämmer dig för rätt företag. Här har vi sammanfattat några praktiska tips som hjälper dig att välja rätt företag.

flyttips5
Rensa ut – Vissa tycker det är tråkigt att rensa medan andra uppskattar att slänga och sortera. Det kan dessutom vara emotionellt jobbigt att gå igenom sina gamla saker. Men gör dig själv en tjänst och rensa ut allt onödigt innan du börjar packa. Skänk gamla kläder till välgörenhet, sälj dina oanvända prylar och ge bort sådant du inte längre använder. Och glöm inte att gå igenom alla förrådsutrymmen. Vara hård mot dig själv när du rensar och ifrågasätt om du verkligen behöver spara alla kvitton från -92. Har du däremot större möbler som du inte vill göra dig av med kan det vara värt att kolla upp om du kan magasinera dem.

flyttips4-1
Packa smart – Planera hur och vad du ska packa så blir det mer lätthanterligt, börja med förrådsutrymmet och sånt du inte använder så ofta. Vissa föredrar att färgkoda sina flyttkartonger medan andra skriver detaljerade listor på dess innehåll, gör det som känns mest överskådligt så länge du har koll. Det bästa är att packa ner varje rum för sig istället för att blanda in till exempel lakan bland köksutrustningen, även om det innebär att du behöver köpa silkespapper eller bubbelplast att packa med.

flyttips7
Packa ner det nödvändigaste separat – Packa ner sådant du använder dagligen tillsammans med några ombyten i en separat kartong eller väska. Det underlättar de första dagarna när du slipper leta efter kaffebryggaren eller tandborsten. Det kan också vara smart att packa ner dina värdesaker, ömtåliga föremål och sånt du är extra rädd om i en separat väska som du själv ansvarar för vid flytten.

flyttips3
Dags att flyttstäda – Att flyttstäda själv kan vara både tidskrävande och besvärligt, det är också städningen som flest av oss har kommentarer på när det är dags att flytta in. Därför är det många som tar hjälp (gör det du också!) för att försäkra sig om att det blir ordentligt gjort. För helt ärligt så kan en flytt kännas jobbig nog, då kan det vara skönt att slippa stressen med städningen.

flyttips6
Ta hjälp av proffsen – Att packa ner ett helt hem kan nästan ses som en konst och även om det kan vara roligt så blir det lätt både tålamods-och tidskrävande. Kanske funderar du hellre över hur du ska möblera det nya vardagsrummet, då kan det vara skönt att överlåta båda packning och flytt till någon som faktiskt vet hur det ska gå till. Hos Offerta.se hittar du professionella flyttfirmor som hjälper dig med allt ifrån flyttpackning, flyttkartonger, flytt och flyttstädning. Gör din förfrågan så hittar vi företag som matchar dina behov på vägen mot ditt drömboende.

Numera kan du även använda RUT-avdraget för just flyttstädning - *Hurra! RUT-avdraget gäller förutom vid flyttstädning även för så kallad inflyttningsstädning, själva flytten samt för hjälp med packning och uppackning. Läs mer om reglerna på skatteverket.se *

Tuva
Dela den här artikeln


Vad behöver du hjälp med?

Offerta mig