Poppiga pasteller och färgglatt glas

2018-01-25


Vårens glas och porslin andas elegans med en twist. Vi ser allt från klassiska former i klara naturnära färgskalor till mer futuristiska inslag i pastellernas tecken. Här är våra Formex-favoriter!

Vårens vackraste kreationer i glas

Louise Dorph gör det igen! Grönt är en het färg under våren och tonat glas är en tydlig trend. Vi kan inte hylla Louise Dorph nog mycket, varje gång vi besöker hennes monter på Formex dyker det upp nya enastående vackra pjäser. Ord räcker inte till, dessa enkla, men ändå spännande gröna vaser tar priset som vår absoluta favorit i år.

alt

Dessa poppiga pastelliga ljushållare från OYOY slungar oss mentalt tillbaka till ett färgglatt 80-tal med futuristiska former. Man blir liksom törstig när man tittar på dom! Vi vill genast duka till fest och bjuda på läskande cocktails och toner av synthwave i högtalarna.

alt

Det naturliga och harmoniska är en trend som bara blir större. Folk drömmer om små växthus, odlingar, naturmaterial och känslan av att vara en del av något större. Designerna ger svar på tal. Denna underbara hyllning vill vi genast ställa in i bokhyllan hemma. Glaskupan kommer från Nordstjerne.

alt

Att glas kan ta fram smaker ur dryck beroende på hur det är utformat är sen gammalt. Det är inte alltid man lyckas kombinera design och funktion, men dessa spännande whiskyglas från Glödheta glashytta fångade många mässbesökares intresse. Vi vill genast sätta oss tillsammans med dessa glaskonstnärer och få veta mer!

alt

Har ni sett, en hel hylla med fotogenlampor från Strömshaga. Vilket dröm! Levande eld är poetiskt vackert och en stämningsskapare som få. En för varje tillfälle och rum känner vi.

alt

Nu börjar vi sakta men säkert förbereda oss för nästa årstid, vad blir ditt projekt i vår?

Julia Åsgård
Dela den här artikeln


Vad behöver du hjälp med?

Offerta mig