3 Finaste detaljerna från Formex AW17/18

2017-08-28


På 33 000 kvm inspireras inredningsproffs, designers, journalister, butiksägare och andra designkonnässörer på en av inredningsårets största fackmässa. Höstens formexmässa ägde rum i förra veckan packad med inspiration i form av växter, inredning, textilier, porslin, möbler, kläder, doftljus, skönhetsprodukter, papper, påsar, presentförpackningar, choklad, te och annan lyxigare konfektyr.

Här är våra tre favoritdetaljer från Formex AW17/18

A simple mess by Louise Dorph

Det går inte att hylla pjäserna i ”A simple mess” av danska designern Louise Dorph nog mycket. Varje detalj verkar vara skapad med lika delar kärlek och mystik. Denna underbara vas är ny för i år och skulle kunna lyfta vilket hem som helst. Med en stor dos inspiration från naturen presenterar vi en av våra inredningsfavoriter från i år:

alt
alt

Ista från Klei Studio

Keramik är inte bara hett i år utan tidlöst vackert och ligger extra varmt om hjärtat för många. Dessa underbara små pjäser är perfekta för att förvara sina smycken i, servera bordssaltet på ett roligare sätt eller ge bort som present till den pryttelfrälsta vännen. Det rycker i alla våra sinnen när vi vilar vår blick på dessa unika hantverkspjäser:

alt
alt

Skultuna The Factory – Texas

Skultuna tog inredningsvärlden med storm för ett par år sedan och deras ikoniska ljuslyktor sprider värme och ljus i många svenska hem. Denna lilla etsade ljushållare hämtar inspiration från den amerikanska oljeborrningsindustrin. Vi kan inte annat än älska den. En inredningsdetalj som bär på en historia, det blir inte bättre än så.

alt

Håll utkik på bloggen för strax publicerar vi ännu mer inspiration från årets formexmässa...

Julia Åsgård
Dela den här artikeln


Vad behöver du hjälp med?

Offerta mig