Pris

Vad kostar det att slipa golv och vad påverkar priset?

2024-06-26

En ljus lägenhet med vacker fiskbensparkett och matplats med retro stolar.

Att förnya hemma behöver inte innebära dyra om- eller nybyggnationer. Med golvslipning kan du ge ditt hem en härlig uppfräschning. Att slippa ett äldre trä- eller parkettgolv kommer inte bara göra att det ser nytt ut, det framhäver även dess vackra egenskaper på nytt och blir faktiskt lättare att sköta om.

Vad kostar det att slipa golv och vad avgör priset? Vi tar en titt på de faktorer som spelar in när det kommer till priset för golvslipning.

Vad kostar en golvslipning?

Generellt kan du förvänta dig att golvslipningen kostar mellan 250 och 350 kronor per kvadratmeter, beroende på vilken typ av behandling och vilket företag du väljer. Om du till exempel bor i en lägenhet på 80 kvadratmeter där 70 kvadratmeter består av golv som ska slipas, hamnar kostnaden på mellan 17500 och 24 500 kronor. Denna kostnad inkluderar arbete, material och moms. Men det är inte allt – trösklar behandlas ofta separat och kan kosta cirka 250 kronor per tröskel.

Vad påverkar priset på golvslipning?

Det finns flera faktorer som påverkar kostnaden för golvslipning. Bland annat:

illustration-list-arrow

Typ av trägolv

Hårdare träsorter som ek kan kräva mer arbete att slipa än mjukare sorter som furu.

illustration-list-arrow

Golvets skick

Om golvet har mycket repor eller skador kan det kräva mer arbete, vilket höjer kostnaden.

illustration-list-arrow

Storlek på golvet

Större golv är oftast mer kostnadseffektiva att slipa eftersom det gör arbetet mer effektivt.

illustration-list-arrow

Var i landet du bor

Priset hos firmor varierar beroende på vad du befinner dig.

Få offerter på golvslipning

Lägg ut uppdrag

När är det läge att lägga nytt golv?

Du kan slipa de allra flesta typer av trägolv, och det är oftast mer fördelaktigt än att lägga ett helt nytt golv. I varje fall för plånboken. Har du plastgolv eller ett väldigt slitet trägolv är det bäst att lägga ett helt nytt golv, för bästa resultat.

Läs mer om tips inför golvläggningen:

Kostnaden för efterbehandlingar

När golvslipningen är klar mår golvet bra av efterbehandling. Lämnar du golvet utan behandling kommer det att dra till sig både smuts och fukt. Efterbehandlingen skyddar även mot repor och andra skador.

De vanligaste efterbehandlingarna inkluderar lackning, oljning, vaxning och behandling med hårdvaxolja med eller utan färg – vilken som passar beror på vad för typ av golv du har. Priset då? Det varierar förstås, beroende på vilken behandling du väljer. Inte sällan erbjuder firmor ett paketpris för både golvslipning och efterbehandling.

Gör ditt golv en tjänst – ta in flera offerter

Det bästa sättet att försäkra dig om att du får mest valuta för pengarna är att jämföra offerter från flera företag. Hos oss på Offerta kan du enkelt och snabbt jämföra offerter från olika företag som erbjuder golvslipning. På så sätt kan du hitta det bästa priset och den bästa kvaliteten för dina behov.

Jämför offerter från hantverkare

Lägg ut uppdrag

Gör ditt golv en tjänst och ta hjälp av de bästa för din golvslipning! Glöm inte heller att underhålla golvet för att säkerställa en lång livslängd. Håll det rent och undvik repor så gott du kan. Lycka till!

Så funkar Offerta

Beskriv uppdraget

Upp till 6 företag hör av sig

Jämför och välj