Tapetsera mera

2017-06-20


Tapeter ger hemmet ett otroligt personligt uttryck och är alldeles fantastiskt eftersom det finns hur mycket som helst att välja mellan. Med andra ord finns det något för alla smaker. Att tapetsera en fondvägg, hela hallen eller en del av köket istället för det traditionella kaklet kommer garanterat höja hela helhetsupplevelsen, vi lovar.

Inspiration

Vi har plockat ihop lite inspiration från BoråsTapeter som vi hoppas kommer kunna kittla era tapetnerver med. Häng med!

Småblommigt är ett vinnande koncept för en mer spännande feeling än färg, men för att ändå bibehålla en klassisk och sober ton.

alt

alt

Vill man åt den riktigt klassiska och rena känslan är dessa perfekta. Enfärgade, men med spännande skiftningar i nyansen.

alt

alt

Är man vågad kan det bli otroligt läckert att gå all in, eller vad säger ni?

alt

alt

alt

alt

En läs- eller arbetshörna med denna kan ju inte annat än att väcka feeling!

alt

Svårt att föreställa sig hur det kommer se ut hemma hos er?

Ett hett tips är att göra en enkel färgkarta med de färger ni har i hemmet. Sätt ihop på en liten karta och ta med er den till tapetbutiken. Då kan ni hålla upp den mot de tapeter som faller er i smaken och snabbt avgöra om det kommer att fungera hemma hos er.

De flesta återförsäljare skickar även med tapetprover. Ta hem och sätt upp dem med en bit tejp (som är lätt att ta bort sedan, vi vill inte ha rivmärken i väggen). Då kan ni på ett enkelt sätt jämföra det som var snyggt i butiken mot den övriga inredningen i hemmet.

Är du ett ess på bildhanteringsprogram kan du även ta en bild på rummet eller området ni önskar tapetsera om och sedan redigera in den önskade tapeten för att jämföra olika val. Allt blir lättare när man får visualisera!

Och om inte annat kan man ju ta hjälp av ett riktigt tapetproffs och de hittar ni hos oss!

Praktiskt om själva arbetet

Alla som någon gång gett sig på att tapetsera själv vet utmaningarna. Särskilt med dagens trendiga tapeter som ofta är otroligt rika på mönster. Det ska skäras perfekt, mönsterpassas, tvättas, klistras och förmodligen skräddarsys med en kärnfysikers precision eftersom man plötsligt märker alla lustiga små vrår, elskåp och lister man aldrig funderat på tidigare. Det finns ingen anledning till andnöd, för ett proffs är detta självklart en enkel match. Det kan dock vara bra att veta om att det tar lite tid om man ändå skulle välja att göra det själv, medan man mellan en fika och en trevlig skogspromenad kan få det ordnat av ett proffs.

Är du nyfiken på mer av det praktiska arbetet kan du kika in på vår beställarskola under denna artikel: Vad kostar det att måla om eller tapetsera?

Alla bilder kommer från BoråsTapeter

Lycka till med mönsterval, inspoboards och ert framtida vackra hem!

Julia Åsgård
Dela den här artikeln


Vad behöver du hjälp med?

Offerta mig