Guide

Renoveringar som ökar värdet på din bostad

2023-05-31

Tre bilder på energibesparing, kamin, reglage för temperatur och hund vid element

Våra renoveringsvanor ändrats hela tiden och vi prioriterar när vi väljer vad vi vill göra i vår bostad. Just nu flyttas mångas fokus från estetiska förbättringar till underhållande åtgärder som kan sänka våra omkostnader. Funderar du på hur du ska göra med kommande renoveringar? Hur ska man tänka inför en renovering och vad ökar egentligen bostadens värde?

Tapetsera och måla om

Att tapetsera eller måla om är en fortsatt populär kategori. Inte konstigt med tanke på att det krävs en liten budget och enkla medel för att skapa stor förändring hemma. Satsa på en klassisk kulör i varmgrått eller greige för ett färgval som håller länge. För den vågade finns fina tapeter som gör att ditt hem känns både hemtrevligt och väl inrett. Ta hjälp av en målare här.


Renovera badrummet

En badrumsrenovering är ofta ett större grepp i bostaden som kan höja värdet, även under en lågkonjunktur. Huruvida badrumsrenoveringen är en lönsam investering eller inte beror på badrummets nuvarande skick och hur omfattande den blir. Mäklarstatistik visar att vi är mindre benägna att köpa ett renoveringsobjekt just nu. Att ta hjälp av hantverkare när du renoverar badrummet rekommenderas.

Offerter på badrumsrenovering

Lägg ut uppdrag


Energibesparing

På grund av höga elpriser har energibesparande renoveringar fortsatt varit i fokus. Intresset för solceller, bergvärme och luftvärmepump har aldrig varit så högt som nu. Om du funderar på att renovera för att spara energi, tänk på att företagen ibland har mycket att göra och att väntetider förekommer. Många missar att det kan räcka med att se över ventilationen, täta fönster eller dörrar.


Offerta kan koppla ihop dig med proffs i hundratals olika kategorier, t.ex för renovering, flytthjälp, hemstädning, trädfällning eller tomt- och markarbete. Lägg ut ditt uppdrag här:

Så fungerar Offerta

Beskriv uppdraget

Upp till 6 företag hör av sig

Jämför och välj