Guide

4 sätt att renovera billigt

2023-09-28

Två bilder av ljusa, renoverade hem. Till vänster ser ett ljust trägolv med en grå målad dörr. Till höger är en livligt matsal med stolar i olika färger.

Vill du uppdatera hemma, men samtidigt hålla i pengarna? Om du inte har en vattenläcka eller liknande problem som måste åtgärdas, är en stor renovering inte alltid första prioritering. Däremot behöver inte alla renoveringsprojekt kosta skjortan. Vi tipsar om 4 sätt som du kan uppdatera ditt hem på - med en liten budget!

Förnya med färg

Att måla om väggar och tak är ett kostnadseffektivt sätt att förnya ett rum. Välj en färg som passar dig och din stil, och använd målarfärg av god kvalitet för ett hållbart resultat.

Har du inte budget för att måla ett helt rum kan du ändå förändra utseendet genom att måla en vägg, och skapa en fondvägg. Ett alternativ är att tapetsera väggen och få in mer mönster och färg. Det är ett perfekt sätt att ge rummet ett helt nytt intryck. Kika gärna på tapetrester på second hand - för både ett billigt och miljövänligt alternativ. 

Två inspirerande bilder av rum med breda lister och en härlig grön färg. Två enkla renoveringar.

Uppdatera innerdörrar och lister

Att byta ut eller måla innerdörrar och lister gör större skillnad än vad många tror. Det är ett enkelt och snabbt sätt att förnya ditt hem. Ett hett tips är att måla lister och dörrar i en harmonisk färg, och istället låta väggen vara en ljus bas. Eller skapa en sekelskiftskänsla och sätt upp breda lister med vackra spår - en enkel renovering som gör stor skillnad. 

Förändra köket med nya skåp

Köket sägs vara hemmet hjärta, där en köksrenovering ger en ny känsla för hela hemmet. Men att renovera hela köket är ett kostsamt projekt. Fokusera istället på att ge köksskåpen lite extra kärlek, både ett budgetvänligt och enkelt sätt till förändring. Kika om du hittar några billiga skåpdörrar som du kan byta ut, eller måla om de du redan har.

Två närbilder av skåpsluckor med olika knoppar. Till vänster är en ljusgrå lucka med runda mässingsknoppar, och till höger ett vitt skåp med hängande handtag i gammaldags stil.

Renovera badrummet med små medel

Även i badrummet kan du göra förändringar med en mindre budget. Byt ut duschkranen, handfatet eller spegeln för att ge badrummet ett fräschare utseende. Kör på en stil du vill ha och uppdatera efter det. Satsa exempelvis på en sekelskiftesstil med äldre blandare och duschmunstycke, eller kanske en mer trendig design med mattsvart? Genom att uppdatera alla detaljer i samma stil får badrummet ett helt nytt intryck - utan en stor renovering.

Ta hjälp med dina projekt

När du renoverar med en mindre budget är det viktigt att planera noggrant och jämföra priser. På Offerta kan du enkelt lägga ut ditt uppdrag och jämföra upp till 6 offerter från olika företag. Välj sedan den offert som passar dig, din budget och ditt projekt bäst! 

Få offerter på renoveringsprojekt

Lägg ut uppdrag
Så funkar Offerta

Beskriv uppdraget

Upp till 6 företag hör av sig

Jämför och välj