Inspiration

Sätt färg på ditt badrum

2023-08-31

Färgglatt badrum med mintgrön komod, spegel i guld

Vill du våga med mer färg i ditt hem? Vackra kulörer ger en härlig känsla både till rummet och till dig själv. Är du inte sugen på att göra hela hemmet färgglatt så är badrummet en perfekt plats att börja på. Här finns det oändliga möjligheter att kombinera färg med vardagens praktiska funktioner, så testa att ta ut svängarna!

Skarpa färgklickar

Ett badrum kan lätt kännas kalt och livlöst. Det finns inte alltid samma möjligheter med material och textil som andra rum - då badrummet främst kräver en praktisk funktion. Men genom att ta in mer färg kan du enkelt pigga upp och göra ditt badrum mer levande. Ett badrum i färg kan även vara ett sätt att uttrycka ens personlighet på, så våga sätta din personliga touch på det.

Blåa badrum

Ett sätt att piffa upp ditt badrum är genom färg på väggar och golv. Välj kakel i din favoritfärg eller skapa mönster med olika plattor, i olika färger.

gröna badrum

Vill du göra om ditt nuvarande badrum är ett tips att måla om. Det kan vara svårt att måla väggar och golv i badrum, då alla material inte bör målas om. Men har du exempelvis ett tak i ett material som tål målarfärg, är ett tips att måla det i en härlig sådan. Genom att måla taket kan du skapa en häftig effekt samtidigt som du får in mer färg. Det är även ett bra alternativ om du vill behålla väggarna mer neutrala.

En färgklick i badrummet livar verkligen upp. Vill du inte måla rummet i någon färgglad färg så är det även snyggt att måla möbler, exempelvis en kommod eller badrumshyllor.

Dova pasteller

Ett badrum ska vara bekvämt och trivsamt. Det är rummet där du kan få en lugn stund för dig själv (för föräldrar med småbarn är detta verkligen sant!). Att ha färg i badrummet kan hjälpa till med trivsamheten eftersom färg gör oss glada. Välj därför färger som passar din personlighet och som gör just dig glad. Dova pasteller är ett perfekt val för dig som vill skapa ett harmoniskt, men färgglatt badrum.

romantiska badrum

Färgsätt med enkla medel

Ytterligare ett sätt att piffa upp och sätta färg på ditt badrum är genom färgglada accessoarer och badrumstextilier. Skapa en fin helhet med textilier i samma kulörer som färgen i ditt badrum. Vill du ha ett mer lekfullt uttryck kan du istället bryta av med kontraster.

Så vad väntar du på? Våga inred ditt badrum med färger. Det blir vackert och du får en humörboost varje gång du kliver in!

Renoveringshjälpen för ditt badrum hittar du enkelt på Offerta. Vi har mängder av professionella badrumsföretag anslutna hos oss. Lägg ut ditt uppdrag och påbörja ditt nya, färgglada badrum!

Få offerter på badrumsrenovering

Lägg ut uppdrag
Så funkar Offerta

Beskriv uppdraget

Upp till 6 företag hör av sig

Jämför och välj