Inspiration

4 badrumsstilar att förälska sig i

2023-08-30

Snyggt badrum med marmorgolv, väggar och badkar

Romantiskt och mjukt eller det klassiska svartvita, kanske med en industriell touch? Att komma hem till ett vackert badrum för att lägga sig i ett varmt bad en kall vinterdag är vi nog inte ensamma om att drömma om. Vi ser flera trender där stilarna och färgskalorna skiljer sig åt. Vad föredrar du?

Vita badrum

Klassiskt svartvitt

Att välja vitt i badrummet är ofta en enkel lösning för den som vill hålla det klassiskt och trendneutralt. Det är också lätt att skapa en känsla av renhet och fräschör som många uppskattar. För den som ändå vill göra det hela lite mer intressant så är annorlunda kakelsättningar på frammarsch. Fler väljer halvstenssättning även i badrum och fiskbenssättning är på stark uppgång, ibland tillsammans med lite mer vågad svart fog.

Utbudet av riktigt stora plattor växer också och kan skapa ett annat lugn i badrummet som många föredrar. Mer spännande blir det också om du adderar de mattsvarta detaljerna på exempelvis kranar, dusch och spegelramar. Många väljer också att bryta av med en svart kommod eller en hel duschvägg med svart ram. Fler och fler uppskattar den svartvita trenden som antagligen kommer hålla i sig, i och med sin klassiska kombination och rena snitt.

Industriella badrum
Vintage badrum

Industriell charm

Hand i hand med kontraster i svart och vitt har den industriella stilen hittat in i badrummen. Här byts blankpolerade kranar ut mot rustika matta varianter i exempelvis koppar eller svart, gärna matchat med slitet trä på inredningsdetaljerna. Kombinationen med svart och vitt kakel samt metall ger en härligt industriell touch som många faller för. Det är också vanligt att mörkare färger matchas med marmor och geometriska former på kakel och klinkers, gärna lagda så att nya mönster träder fram. För den som önskar en mer lyxig känsla med mycket stramhet matchas svarta kulörer med blått, metall och glas vilket skapar en mer maskulin, industriell stil.

Retro & lantlig romantik

I kontrast till de mer sterila och strama trenderna bryter den romantiska stilen av helt. Här är formspråket mjukt, charmigt och avsaknaden av kantiga hörn och starka linjer är markant. Istället ser vi rundare och ojämna former och en blandning av gammalt och nytt, där vi väljer att inspireras av äldre stilar. Välj tvättställ med synliga kranar och vattenlås för en mer ruffig romantisk stil där badkar med tassar har sin självklara plats. Snyggt blir det med halvkaklade väggar där en blommig tapet gärna får klä den övre delen av väggen. På golven ser vi olika typer av marrakechmönstrade plattor i pastelliga färger eller de snygga honeycombplattorna som med sin annorlunda form bidrar till mjuka linjer, vilket skapar en vilsam känsla.

Mörka badrum naturdetaljer
Natur i badrum

Nära naturen

Naturnära material som trä, glas, granit och betong har nått våra badrum och utgör den växande naturliga trenden som vi även ser på övrig inredning. Gröna toner och dova råmaterialtoner ger badrummet en genuin och rustik känsla. Här står komfort och funktion i fokus tillsammans med betonggolv och organiska runda former. Fint blir det tillsammans med våfflade frottéhanddukar, rottingkorgar och jordnära toner på kakelplattor och klinkers. De gröna växterna får också flytta in i allt större utsträckning och vi placerar gärna små träd i badrummets hörn. Nya material som skiffer och putsade väggar välkomnas också. Tillsammans med trä och dämpade toner bryter det av och skapar en varm och skön känsla.

Ta hjälp med badrumsrenoveringen

Att göra om i badrummet är ofta inget lätt projekt och det kan vara mycket att tänka på, därför har vi sammanställt vad som är bra att tänka på innan du hittar ett företag som ska göra jobbet.


Sen är det bara att lägga ut ditt uppdrag på Offerta så matchar vi dig med kunniga firmor inom området. Lycka till med ditt badrumsprojekt!

Få offerter på badrumsrenovering

Lägg ut uppdrag
Så funkar Offerta

Beskriv uppdraget

Upp till 6 företag hör av sig

Jämför och välj