Inspiration

Kallt inomhus?

2023-05-31

Tofflor på golv med en matta, tekopp på en bok

Vintersäsongen är här och är många gånger både mörk, blöt och kall. Vi spenderar också mer tid inomhus och då är det värmen och myskänslan som många värderar allra högst. Här har vi samlat några värmande projekt att ta sig an för att maximera inomhuskvalitén så att du slipper ha kallt inomhus!

Tänd brasa


Öppen spis

Att installera en braskamin bidrar inte bara till en hög mysfaktor utan är även ett utmärkt sätt att värma upp huset på. Det finns en uppsjö av modeller att välja på där vissa är speciellt utformade för att sprida härlig mysig värme inomhus när vi behöver det som mest. Att samlas runt en öppen eld är också ett av de mest avkopplande man kan göra.

Temugg och bok i badkar


Uppgradera badrummet

Det finns det inget bättre än att komma in från vinterkylan och tappa upp ett riktigt varmt bad. Men visste du att det dessutom finns många fördelar med att bada? Såsom förbättrad sömn, avslappning och bättre humör. Så om valet står mellan duschväggar och badkar, välj det senare! Många gånger är det även möjlight att installera ett badkar utan att behöva renovera hela badrummet.

Kopparkärl i bastu


Bygga bastu

Tänk dig att komma in frusen från en härlig utomhusdag och ha möjligheten att starta igång en bastu för att tina upp. Och precis som med varma bad finns det fördelar med att bada bastu där bättre sömn, minskad stress och till och med längre liv ingår.


Installera golvvärme

Golvvärme i badrummet är en härlig lyx som nästan blivit standard. Men visste du att även hallen är en perfekt plats för att installera golvvärmen på? Dessutom praktiskt med snö som smälter bort från skorna och ett varmt golv mot kalla fötter som kommer in från kylan.


Fundera på luftvärmepump

Många antar att det är kallt att bo i hus, särskilt om vintern. Men istället för att ladda upp med långkalsonger och raggsockar kan det vara värt att installera en luftvärmepump. Förutom att inomhusklimatet blir mycket bättre är det oftast en hyfsat låg kostnad. Helt klart värt med tanke på våra långa vintrar.

Visste du att det i många fall även går att utföra takläggning, renovering och i vissa fall även fasadarbeten och utvändig målning under vintersäsongen. Hos oss kan du jämför olika firmor och hitta hjälp med ditt värmande projekt.

Så funkar det

Beskriv uppdraget

Upp till 6 företag hör av sig

Jämför och välj