Inspiration

Hall-inspo - välkomnande entré och smart förvaring

2023-08-23

Bild av en mysig och hemtrevlig hall. På bilden ser vi en skohylla med skor och jackor hängandes på väggen.

En praktisk och inspirerande hall sätter tonen för resten av bostaden och ger ditt hem ett trevligt välkomnande. Kanske behöver din hall ett vackert klinkergolv och bekväm golvvärme? Eller smarta (och snygga) lösningar genom platsbyggd förvaring? Vi ger dig tips på hur du kan förvandla din hall till ett välkomnande och funktionellt utrymme!

Platsbyggd förvaring - praktiskt och snyggt 

Smart förvaring i hallen är ett måste för att hålla ordning på vardagen med skor, jackor, nycklar, väskor och mer. Genom att använda platsbyggd förvaring kan du utnyttja varje centimeter av hallen på bästa sätt och skapa en organiserad och inbjudande atmosfär.

Två bilder med hallinspiration av platsbyggd förvaring. Den vänstra bilden är av en platsbyggd bänk med lådor ovanför, den andra är en platsbyggd garderob.

Tips för mindre hall

Om du har en mindre hall är det extra viktigt att tänka smart för att maximera förvaringsutrymmet utan att ta upp för mycket av rummet. Överväg att skapa skräddarsydda lösningar som passar just din halls proportioner och dina behov. En kombination av öppna hyllor, krokar och skåp kan användas för att skapa flexibel förvaring som tar tillvara på varje hörn. Ett tips är att förvara skor i lådor eller på ett hyllplan, exempelvis under en bänk längs väggen. Genom att använda väggytan sparar du på golvytan och hallens utrymme. 

Tips för större hall

För dig som har en stor hall finns flera möjligheter att skapa större förvaringsutrymmen som blir en snygg del av inredningen. Överväg en platsbyggd garderobsvägg med skjutdörrar där du kan förvara kläder, skor och andra tillbehör - både praktiskt och snyggt! Genom att inkludera olika hyllnivåer och garderober med olika djup får du utrymme för både hängande kläder och vikbara plagg.

Ett annat alternativ är att skapa en inbyggd bänk längs med en vägg. Bänken fungerar som en bekväm plats att sitta på när du tar på dig skorna, samtidigt som det ger extra förvaring under sittdelen. Oavsett storlek på hallen är det viktigt att välja förvaring som kompletterar hallens design och stil. Genom att välja material och färger som harmonierar med resten av inredningen får hallen ett enhetligt och genomtänkt uttryck. 

Få offerter på platsbyggd förvaring

Lägg ut uppdrag


Belysning

Ett tips är även att integrera smart belysning i dina platsbyggda förvaringsytor. Inbyggda spotlights i garderoben eller i hyllorna är ett smart sätt att ljusa upp annars mörka ytor - perfekt när du letar efter den där borttappade vanten. Tänk på att även inkludera andra ljuskällor som taklampor, vägglampor för att få en bra balans i belysningen.

Klinker i hallen - lättskött och välkomnande 

Klinker är ett fantastiskt material som kan förvandla din hall till ett snyggt och hållbart utrymme. Genom att använda klinker på ett nytänkande sätt kan du skapa en inspirerande hall som visar att det är just ditt hem dina gäster kliver in i. 

Klinker är inte bara estetiskt tilltalande, det är också ett praktiskt val för hallen. Klinkergolv är lätta att rengöra och tål smuts och slitage - vilket gör det idealiskt för just hallen. För att göra golvet ännu mer praktiskt, är ett tips att använda större klinkerplattor som minskar antalet fogar och gör rengöringen ännu enklare.

Viktigt är att välja ett klinkergolv som passar din stil och ditt mål för hallen. Det finns ett brett utbud av mönster, färger och texturer att välja mellan. För en elegant och tidlös look tipsar vi om att välja klinkerplattor i neutrala nyanser som grått, beige eller mörkbrunt. 

Två inspirerande bilder på mönstrade klinkergolv i hallutrymmen.

Experimentera med klinker

Om du vill skapa en mer uttrycksfull och unik hall kan du experimentera med mönstrade- eller mosaikplattor för att addera en mer unik touch.

Genom att använda kontrasterande klinkerplattor eller kombinera klinker med andra material kan du skapa spännande visuella effekter i hallen. Till exempel kan du använda en annan färg eller mönster av klinker runt entrén eller längs med väggarna för att markera och rama in utrymmet. Kontraster kan också skapas genom att kombinera klinker med trä eller natursten. Det skapar en harmonisk känsla där du kombinerar hårda och mjuka material.

Få hjälp med klinkersättning

Lägg ut uppdrag

Microcement 

Om du hellre vill ha den där betongliknande känslan är microcement ett populärt val. Men vad är microcement? Denna typ av material är en blandning av cement, mineralpigment och vattenbaserade hartser - det vill säga en typ av naturligt material som härdar. 

Cementmassan är tunn och stryks på i flera skikt, men blir ändå bara runt 2-4 millimeter tjock. Microcement är därför enkel att renovera med då den varken påverkar vikt eller tjocklek om du väljer att lägga den över redan befintliga material eller möbler. Cementen går att applicera på nästan alla ytor och underlag, exempelvis betong, marmor, kakel, klinker, laminat med mera.

Det går att lägga microcement själv, men du bör alltid ta hjälp av en certifierad hantverkare om du vill ha microcement i hallen, badrummet eller på andra ställen där ytskiktet är extra viktigt.

Golvvärme - varmt välkommen hem 

För att göra hallen ännu mer bekväm väljer många även att installera golvvärme under klinkergolvet eller microcementen. Golvvärme ger en jämn och behaglig värme som gör att du slipper kalla fötter, särskilt under vintermånaderna. Det skapar en varm och välkomnande atmosfär och gör hallen till en trevlig plats att komma hem till.


Förvandla din hall med dessa tips! Behöver du hjälp från snickare och plattsättare kan du enkelt lägga ut ditt uppdrag på Offerta. Jämför sedan upp till sex offerter från olika företag!

Så funkar Offerta

Beskriv uppdraget

Upp till 6 företag hör av sig

Jämför och välj