Inspiration

Inred för säsongen

2023-08-24

Sovrum med höstfärger och sänggavel i trä och grå sängkläder

Det är något befriande med hösten och vintern. Nu är det helt okej att gå in och rikta energin åt samma håll. Så varför inte i börja i ditt eget vardagsrum där du antagligen spenderar mycket av din lediga tid, vi har samlat årstidens inredningsmåsten, små detaljer som gör stor skillnad hemma.

Mörka påslakan

1. Skifta färgskala

Byt ut delar av inredningen och textilierna till mörkare nyanser. Satsa på fluffiga kuddar, en mysig matta och mörkare gardiner. Att omfamna dovare färger är ett enkelt knep för att skapa en mysigare atmosfär hemma. Våga mixa mönster och material för att skapa en tilltalande helhet. Eller varför inte måla om i en mörkare kulör som gör att myskänslan består?

Mysig soffa, ved och tända ljus

2. Belysning

Ljusslingor, punktbelysning och levande ljus är årstidens måsten. Ju mörkare det blir desto viktigare är det att anpassa ljuskällorna och var det kommer ifrån. Satsa på ljusslingor, punktbelysning och stora stjärnor. Köp en timer så kan du tända precis när du vill. Och glöm inte utomhusbelysningen (det finns varianter med solceller som inte drar ström som är smarta att satsa på just nu). PLanerar du att installera fast utomhusbeslysning kan du behöva anlita en elektriker.

Ljus och torkade växter

3. Ta in naturen

Inred med säsongens växter, så väl gröna som torkade. Spara tex fina buketter eller sätt vass i höga vaser för en naturlig inredning. Torkade växter matchar perfekt med höstens material i ull, rotting och mörkt trä. Torka apelsinskivor, granris eller gör en vacker krans av en enris, röda bär och kottar.

Många uppskattar årstidens lugnare tempo och tycker det är viktigt att få njuta av hemmets lugna vrå. Ta till vara på tiden genom att låta ett proffs ta hand om inredning, städning och dina byggprojekt. Men innan du börjar med höstinredningen kan det vara skönt att göra en riktig storstädning hemma. Lägg in hur många kvm du bor på och vad du vill ha städat så matchar vi dig med städfirmor redo att hjälpa till!

Så funkar det

Beskriv uppdraget

Upp till 6 företag hör av sig

Jämför och välj