Inspiration

Barnens bo

2023-06-01

Skandinavisk inredning av barnrum, ljusgröna väggar, ljusslingor och molnlampa

Litar man på pedagoger, inredare och allmänhetens förstå-sig-på:are så finns det ett par saker som är riktigt roliga att satsa på i barnens rum. För ungarnas del ska rummet vara en trygg plats med utrymme för kreativitet, lek och lärdomar. De ska självklart älska att spendera tid i sitt rum och du som förälder ska också kunna vara med och leka utan att snubbla på precis allt.

Satsa på snygg och rolig förvaring!

Bygg in förvaring och gör det till en lek att plocka undan. Platsbyggda roliga lösningar, tält och annat spännande som både är kul att leka med, men som också sväljer många pryttlar är ett vinnande koncept. Snabbstädat är ledordet, lådan behöver inte vara sorterad, kom igen, hur ser våra egna lådor och vrår ut egentligen, men det ska se kalasfint ut på ytan. Ge alla små leksaker och pinaler en egen parkering.

Rummet kommer att förändras – planera redan nu!

Lika ofta som man måste köpa fotbollskor när ungarna börjar växa kommer barnens egna inredningspreferenser att förändras. Satsa på att bygga möbler som kan hänga med genom åren. Ett fort-liknande säng-slott kan bli en snygg våningssäng med förvaring sen.

Kreativa fantasiplatser!

Precis som vi har olika platser i vårt hem, läsfåtöljen, sovsoffan och skrivarbänken är det bra att planera för olika zoner i barnens rum. Läsningen kan äga rum i den mjuka sköna soffan, kanske kan man bygga en miniscen för teater och musikuppträdanden. Givet är väl ett pysselbord med klister, färg och paljetter. Klossbyggarhörnet och bilbanan brukar enligt regel förflytta sig runt oavsett hur man planerar. Kul är också att måla en väg med griffelfärg så att barnen kan få rita rakt på väggen. Griffelmöjligheter finns i form av väggfärg, klisterlappar och separata tavlor att hänga upp.

Tapetsera mera!

Låt rummet avspegla barnets intressen snarare än din stil, vitt och fräscht kanske inte är vägen att gå här. Är det sagor och skogar som gäller kan du skapa en riktigt häftig atmosfär med hjälp av fototapeter. Tapeter är en hyfsat priseffektiv grej som förändrar rummet i ett vips. Är det djungeltema som gäller när barnen är små är det lätt att måla eller tapetsera över det sen.

Vilket är ditt bästa minne från när du var liten?

Var det den där påkostade resan eller var det hur kul familjen hade på flygplanet när ni spelade spel? Barn minns ofta det man leker tillsammans med dom, därför kan det va en idé att skapa lek som fungerar för er båda. Bygga, måla, läsa, miniteater, musikinstrument … möjligheterna är oändliga!

Hur tänker ni kring inredning i barnens rum? Dela gärna med er av alla tips och erfarenheter ni har! Om ni själva inte vet hur ni vill inreda kan ni få hjälp av ett inredningsproffs.

Få offerter från inredare

Lägg ut uppdrag
Så funkar det

Beskriv uppdraget

Upp till 6 företag hör av sig

Jämför och välj