Guide

Sov gott

2023-05-31

Sovrum med sänglampa med mörkblå träpanel och beige sänggavel

Sitter du också och gäspar på jobbet? Under den mörka halvan på året är det extra viktigt att vi får tillräckligt med sömn och förutsättningen för det är ett sovrum att trivas i. Risken finns ju att du inte heller kan eller vågar dra en George Costanza på jobbet…

Faktum är att vi sover ungefär en tredjedel av våra liv, men hur mycket tid, pengar och kärlek lägger vi egentligen på våra sovrum? Vi gissar att det i alla fall inte står i proportion till hur mycket tid vi faktiskt spenderar där.

För att få till en god sömn behövs…

Gardiner!

De kan spela en avgörande roll i sovrummet. Ljus utifrån stör sömnen, midnattssol, månsken och gatljus i all ära, men i väntan på John Blund är det mörker som gäller. Satsa på en rullgardin som mörklägger totalt och sedan riktigt snygga dekorativa gardiner utanpå som skapar känslan.

Rätt färger!

Blåa och gråa nyanser sägs vara både lugnande och sövande och är dessutom helt inne just nu! Just i sovrummen är det dags att våga byta ut en gammal intetsägande känsla på väggarna och satsa på nytt!

En riktigt skön säng!

Här finns fler komponenter än vad man kan tro. Madrassen ska vara utprovad just efter dig. Lakanen ska falla dig i smaken, kanske är det mjukast möjligt tvättad bomull eller krispigare svalare linnelakan. Kuddarna, både antal och fluffighet är superviktiga för att du ska kunna sova gott. Efter att ha lagt kärlek på dessa tre komponenter, madrass, lakan och kuddar kan vi lova att sömnen kommer förbättras avsevärt.

En atmosfär i rummet!

Bor du i hus? Kanske finns det då outnyttjade och urläckra inbyggda lösningar som du inte vet om! Takbjälkar är dekorativt och ger en härlig rustik och trendig känsla. Kanske dags att flytta upp sovrummet på vinden?

Få offerter från hantverkare

Lägg ut uppdrag

Fem snabba sömnfakta:

illustration-list-arrow

De flesta behöver 5-8 timmars sömn per dygn.

illustration-list-arrow

De första fyra timmarna av sömnen är viktigast.

illustration-list-arrow

Ett sovrum ska vara tyst, mörkt och svalt för att du ska kunna sova gott.

illustration-list-arrow

Undvik tekniska prylar i sovrummet. Använder du telefonen som väckarklocka? Lägg den utanför rummet, då har du större chans att komma upp snabbare också.

illustration-list-arrow

Bra sömn har massor av positiva hälsoeffekter. Bland annat bättre immunförsvar.

Sov gott!

Så funkar det

Beskriv uppdraget

Upp till 6 företag hör av sig

Jämför och välj