Så förverkligar du stugdrömmen

2017-02-07


När du checkar ut från jobbet efter en tung vecka är du inte ensam om att vilja byta stela kavajer och flotta skor mot gummistövlar och stickade koftor. Med en kasse mat och en flaska gott som bagage sätter du dig i bilen och rattar in radion till din favoritfrekvens. Bredvid dig sitter din favoritmänniska eller ett kärt djur. Växla upp, slå på helljusen och känn att du är på väg mot att förverkliga drömmen om en alldeles egen stuga.

alt

Det finns ett par saker som höjer charmen med ett landställe till max och det bästa är att varje årstid har sitt alldeles speciella särdrag. Låt oss guida dig igenom våra favoriter, säsong för säsong.

Vår

När vinter går mot vår sprider det sig ett lyckorus i de flesta av oss. Naturen och själen gör sig redo att vakna efter en lång period av kyla och mörker. Vi börjar öppna upp våra kära landställen efter en tid i ide, vårens växter och grödor ska sättas i jorden, utemöblerna få komma fram från sitt presenningsskal, båten ska i sjön och det kanske behöver repareras något efter vinterns alla stormar. Dagarna fylls av projekt och efter många timmars arbete ute i den friska luften sätter man sig alldeles mör och mjuk framför den öppna spisen och bara andas. När man sedan vaknar alldeles för varm på morgonkvisten efter att ha eldat för kraftigt är det magiskt att få öppna fönstret och släppa in lite syre som doftar mossa och morgondagg.

alt

Sommar

Bor du någorlunda avskilt kan en utedusch vara av maximal frihetskaraktär. Sommaren är en tid för frihet och njutning. Dagarna spenderas grillandes i solsken, liggandes i hängmattan eller ägnandes åt sin absolut bästa hobby. Känner ni doften av glödande kol? Det absolut läckraste som finns kan ju vara ett utekök! Att få laga maten barfota i kvällssolen är både en social och praktisk grej som garanterat kommer uppskattas av såväl gäster som familj. Här snackar vi att leva i samklang med naturen på riktigt. Extra trevligt är det med egna grönsaker som man odlat själv, ett par potatisar, morötter och ärtskott tillsammans med en upphackad dressing av egna färska örter.

alt

Höst

Nu somnar naturen igen. Solen beger sig söderut tillsammans med flyttfåglarna och det är dags att ta vara på det naturen gett oss under sommaren. Smörstekta kantareller, rosmarinsdoftande grytor och mustiga såser. Tårna fladdrar nöjsamt i raggsockorna som ligger lutade mot det rustika trägolvet. Sommarens umgänge byts nu ut mot ensamhet och eftertanke. Kryp ned under en varm filt, lägg telefonen åt sidan och plocka upp en god bok.

alt

Vinter

Lägger man lite tid och pengar på att vinterbona sitt ställe kommer man inte ångra sig. Det är nämligen en årstid där det är HELT okej att gömma sig i stugan och ägna tiden åt att spela kort, skratta och kramas. Naturen är mäktig såhär års, gå inte miste om det! Ta dig ut i stugan och känn hur axlarna ramlar ned en halvmeter för att lugnet är så påtagligt. Är du en riktig vinterentusiast så vet du också hur härligt det är med bastubad och snörullning.

alt

Beroende på hur just din stugdröm ser ut kan vi hjälpa dig med olika saker. Vill du köpa färdigt eller finns det ett renoveringsbehov? Oavsett om det är det stora saker som tak, fasad och uteplatser eller mindre som utedusch, reparationer eller el kan vi hjälpa dig att hitta rätt person för jobbet.

Nature always wears the colors of the spirit. - Ralph Waldo Emerson

Lycka till med stugorna!

Julia Åsgård
Dela den här artikeln


Vad behöver du hjälp med?

Offerta mig