Manhattaninspiration för ditt hem

2017-01-27


Blickar vi över Atlanten får vi syn på staden som för många svenskar fyller en viktig plats i hjärtat. Där ser vi även inredningsinspiration när den är som bäst. Läcker industristil, utmanande konst, en levande frisinnad puls som vi mer än gärna vill välkomna in i våra hem.

Start spreading the news, I'm leaving today. I want to be a part of it…

alt

Utan att ens kliva in från gatorna kan vi finna mängder av känsla och inspiration! Färgerna och ljuset är så avgörande för känslan, något att ta fasta på om man eftersträvar manhattanpuls i sin egna lägenhet.

alt

Med små kluriga sätt kan vi välkomna en soffa som för tankarna till skyline, en belysning som minner om stadens glitter eller en tegelvägg som liknar de trendiga barerna i Soho.

I New York är de ofta mer generösa med färg än vad vi är vana vid här i vårt stilrena och designmässiga Skandinavien. Danskarna är ju erkänt duktiga på klassisk skandinavisk stil men bryter just nu stor mark med sina nya tolkningar av modern design, vilket är mycket poppis även i NYC. Svenskar är ansedda som smakfulla i vår inredning och sägs ha ett särskilt öga för antikviteter. En liten klick NYC-inspiration i ett annars stilrent hem kan verkligen göra susen. Föreställ er någon av dessa attribut i ett typiskt skandinaviskt vitt linjärt hem…

En blå skyline-soffa

alt

Belysningsglitter i modern industri-stil

alt

Bartegel á la SOHO

alt

Inredningsekvationer

I matlagning är det en kombination av texturer som avgör hur läcker maten blir. Detsamma gäller när det kommer till inredning. Allt av samma blir tråkigt. Sammet får en riktig comeback under 2017, ett ljuvligt material som passar väl in i en inredningssymfoni. Satsa på att klä om en soffa om du är modig, kuddar om du vill göra en mer temporär förändring. Mixa med material i sten, marmor, mässing och silver. Tänk på det, linne gör sig bra på ett träbord, en bok ser snygg ut på ett marmorbord. Lägg på en ljuslykta i mässing. Släng in en vacker glasskål med några underbart gröna växter och bilden är komplett.

alt

Tänk enligt mallen: känsla + textur + vilka material som faller dig i smaken = succé

Glas, speglar, och reflektioner, det blir inte mer the city that never sleeps än så! Spegeldörrar med insvetsade järn är en av våra inredningsfavoriter. Här är en 3D-rendering av hur det skulle kunna se ut om man gjorde en sådan lösning badrummet!

alt

Böcker och bohem

Något som just nu är trendigt på Manhattan är mixed patterns, exempelvis olika typer av lapptäcken, överkast och kuddfodral. Det finns många möjligheter för den som vill shoppa då hantverk är hett även här. Satsa på böcker, textilier och lightboxes för att skapa rätt bohem-vibe.

alt

Måla, bygg in läckra lösningar som för tankarna till ett bohemloft i Soho eller sätt upp spröjs och glas för en skön industrikänsla.

Kanske är det inredningsinspirationen du vill ha hjälp med eller ett mer omfattande byggprojekt! Vi tillhandahåller proffsen medan du låter fantasin flöda!

Lycka till!

Julia Åsgård
Dela den här artikeln


Vad behöver du hjälp med?

Offerta mig