Färger påverkar ditt humör

2016-10-14


Färger sägs stimulera våra sinnen på olika sätt. Brunt kan till exempel påverka ditt humör negativt, rött väcker dina varningssignaler onödigt mycket och mörklila kan faktiskt trötta ut ögonen totalt om det används på för stora ytor.

alt

Om vi däremot letar efter färgmatchningar made in heaven finner vi bland annat…

Blått och rosa som verkar lugnande, skapar en känsla av trygghet och ökar livsglädjen. Och visst börjar det sakta men säkert bubbla upp välmående känslor av att titta på denna bild!

alt Foto: www.ochre.net

Mossgrönt och intensivt lila är kanske en färgmatchning för den något modigare ommålningsfantasten! Grönt sägs stimulera sinnena för ökat fokus och lila verkar bra för tänkande och meditation. Detta kan vara något för författaren eller studenten att fundera på till nästa ommålning.

alt Foto: www.ochre.net

Grått och gult är inte bara vackert att titta på utan helt beroende av varandra för att uppnå sin fulla potential. Var för sig sägs gult bidra till illamående och grått till tristess, men tillsammans blir de fantastiskt vackra och sprider både en känsla av glädje och visdom. För att hålla sig på den riskfria sidan rekommenderas grått som basfärg med gula inslag istället för tvärt om.

altFoto: www.ochre.net

Behöver du fler tips på vad som är bra att tänka på vid en ommålning? På beställarskolan har vi samlat mer info om vad du behöver tänka på när du anlitar en målerifirma!

Lycka till och trevlig helg önskar vi på Offerta!

Julia Åsgård
Dela den här artikeln


Vad behöver du hjälp med?

Offerta mig