8 tips för att ge ditt badrum ett ansiktslyft till våren

2019-02-28


Snön smälter sakta men säkert bort, solen smyger sig fram och vi börjar höra fågelkvitter utomhus igen. Våren är på g, visst känns det underbart? Något som kan vara härligt att göra såhär när vi går in i en ny årstid är att ge ditt hem ett ansiktslyft. Lite nytt och fräscht sitter ju aldrig fel.

Så vad sägs om att fixa till lite i badrummet nu när våren nalkas? Det krävs inte mycket för att ge ditt badrum ett ansiktslyft och små förändringar kan göra stor skillnad. Här kommer åtta tips på hur du kan fräscha upp badrummet med små medel:

1. Byt ut textilierna

Köp några färgmatchande textilier och byt ut både handdukar och duschdraperi. Det är lätt hänt att glömma bort duschdraperiet ibland men ett nytt snyggt duschdraperi fräschar verkligen upp badrummet. Randigt, mönstrat, färgglatt, enfärgat… Möjligheterna är oändliga! Att även ha ett gäng nya, fräscha handdukar i samma stil och färg ger definitivt en lyxig känsla i badrummet.

01-2
Foto: H&M & Ellos

2. Använd växter

Ställ in en eller flera växter i badrummet, det piffar till och ger rummet en helt annan känsla. Det finns många växter som trivs utmärkt i badrummet, men se till att välja växter som trivs i skugga, hög temperatur och hög luftfuktighet.
(Be om hjälp på affären om du känner dig osäker.)

02-2
Foto: Elle Decoration

3. Byt ut möblemanget

Nästa steg för att fixa till badrummet är att ta en titt på de större sakerna. Att byta ut badrumsskåpen är inte en stor renovering och det ger definitivt ditt badrum ett härligt ansiktslyft. Ta även en titt på din badrumsspegel, det kanske är dags att byta ut den? Byt ut överskåpet med spegeldörr eller den tråkiga fyrkantiga spegeln till en spegel med snygg ram. Bara en sådan grej gör att ditt badrum känns lyxigare.

03-2
Foto: Inredningsvis & Feeminteriordesign

4. Gör ett byte - dusch eller badkar?

En annan fiffig förnyelse är att antingen byta ut duschen till ett badkar eller tvärtom. Ta bort duschen och få in en mer avslappnad känsla i badrummet med ett badkar, eller skapa mer plats och ta bort badkaret istället. Vad du än beslutar dig för så gör en sådan förändring stor skillnad.

04-4
Foto: Alterna & Erikssons Glas

5. Byt ut belysningen

Detta kan vara en liten förändring som ändå ger en stor förnyelse. Vad sägs om att byta ut lamporna vid spegeln eller varför inte installera en häftig kristallkrona i taket?
(Glöm dock inte bort att välja en lampa som är gjord för att användas i våtutrymmen! Fråga en expert inom belysning om du är osäker.)

05-2
Foto: Sköna Hem & Inredningsvis

6. Använd kakeldekor

Kakeldekor är ett snabbt sätt att ge ditt badrum ett härligt ansiktslyft. Vill du byta ut badrumskaklet men det är för dyrt? Då är kakeldekor lösningen! De finns i många olika färger och former. Sätt upp dem som en bård eller täck hela väggen, låt fantasin flöda! Väl på plats ger detta ditt badrum en helt ny look.

06-4
Foto: Biskopsdotter.se & Stenbolaget

7. Byt färg på kakelfogen

En mindre grej som kan göra stor förändring för ditt badrum, som man kanske inte tänker på, är att byta färg på kakelfogen. Detta gör mycket för upplevelsen av rummet och ger absolut en uppfräschning. Byt från vitt till en mörkare färg, eller till en mer livlig färg. Go wild!
(På ett kakelvaruhus finner du särskild fogfärg för våtutrymmen.)

07-3
Foto: Kvarteret Mäkleri & Badrumsdrömmar

8. Måla om

Om du vill ge ditt badrum ett större ansiktslyft - måla om! Ny färg kan absolut ge nytt liv till ditt badrum. Måla om dina badrumsskåp, golvet eller väggarna. Om ditt badrum är inrett med vitt kakel kan det bli väldigt snyggt att måla dina badrumsmöbler i någon härlig färg. Är Sverige redo för färgklickar i sina badrum? Vad tror ni?
(Om du vill måla om badrumskaklet, se då till att välja färg anpassad för våtutrymmen. Är du osäker - ta hjälp av en målningsexpert!)

08--1-
Foto: Svedbergs

08--2-
Foto: Badrumsdrömmar


Det är viktigt att vi trivs i våra badrum och som ni ser finns det så mycket snyggt man kan göra med ett badrum och det krävs inte mycket. Endast fantasin sätter gränser! Fixa ditt drömbadrum, ta en varm skön dusch eller sjunk ner i ett hett bubbelbad, unna dig lite egentid och bara njut.

Om du inte känner för att fixa till kakelfogen eller byta ut skåpen själv, eller om du till och med känner dig sugen på att ta det steget längre och göra en större badrumsrenovering, så finns det hjälp att få! Genom Offerta kommer du i kontakt med väldigt många experter inom badrumsrenovering. Lägg in en förfrågan så kommer du bli kontaktad av dessa experter och har då tagit första steget till att få ditt drömbadrum!

Emelie Söderlund Lärkfors
Dela den här artikeln


Vad behöver du hjälp med?

Offerta mig