Guide

Reportage - Badrumsrenovering med sekelskiftsstil

2023-09-15

Två bilder på ett badrum efter renovering. Det är en sekelskiftesstil på handfat och kran. Väggen är målad i en rosa nyans.

Vad kostar det att renovera ett badrum och vad är bra att tänka på? Badrumsfirman Renovera Badrum STHLM berättar om hur det går till, ger värdefulla tips inför en renovering och visar upp en av sina vackra badrumsrenoveringar! 

Det Offerta-anslutna företaget, Renovera Badrum STHLM AB, drivs av Doniyor tillsammans med Akram. Företaget är specialiserade på badrum och totalrenoveringar, där de erbjuder helhetslösningar med allt från planering, konsultation, inköp av material samt leverans av slutprodukt. I denna artikeln berättar de mer om en av sina badrumsrenoveringar!

Två killar från företaget Renovera Badrum STHLM. De står i ett nytt, fräscht badrum som de har renoverat.

Badrum i sekelskiftsstil

I samråd med kunden har Renovera Badrum STHLM renoverat badrummet i en äkta sekelskiftsstil.

- Vi har äkta marmor på golvet i ett schackrutigt mönster, badkar i äkta gjutjärn från 1800-talet, kakellister på väggarna samt duschblandare i en gammaldags stil, berättar Donyor.

Bild från en badrumsrenovering. På bilden syns det färdiga resultatet med ett vitt badkar, vitt kakel och svartvitt marmorgolv i ett schackrutigt mönster..

Vad kostar en badrumsrenovering?

- En badrumsrenovering kan kosta allt från 150 000 kronor och uppåt, beroende på vilken entreprenör du väljer att anlita samt val av inredning.

- Därför är det viktigt att du som kund rådgör med din entreprenör innan du sätter igång med ett projekt, så att du har koll på alla kostnader som kommer att tillkomma.

Två bilder från en badrumsrenovering. På bilderna syns det färdiga resultatet med halvkaklade väggar av vitt kakel samt en rosa nyans på den övre delen av väggen samt taket.

Vad skulle ni tipsa om inför en badrumsrenovering?

- Viktigt att tänka på när man ska anlita någon till att renovera sitt badrum är att de ska vara medlemmar i byggkeramikrådet och kan alla branschregler. Det är superviktigt, annars finns det stor risk för vattenskador i framtiden, menar Akram.

Få offerter på badrumsrenovering

Lägg ut uppdrag

Hur lång tid tog renoveringen?

- Den här badrumsrenoveringen tog cirka fyra till fem veckor att genomföra, från planering till slutprodukt.

Ta del av intervjun med Doniyor och Akram, samt se det färdiga resultatet av renoveringen i videon nedan:

Efterbild av en badrumsrenovering, gjord av Renovera Badrum STHLM AB.
play-button

Få hjälp med badrumsrenoveringen

Går du i tankarna på att renovera ditt badrum? Kanske blev du inspirerad av denna fantastiska renovering, gjord av Renovera Badrum STHLM. Du kan enkelt lägga ut ditt uppdrag på Offerta och jämföra upp till sex offerter från olika företag. Välj sedan den offert som passar dig och din budget bäst.

Så funkar Offerta

Beskriv uppdraget

Upp till 6 företag hör av sig

Jämför och välj