Guide

Badrumsrenovering - 7 saker du bör ha koll på

2023-08-30

Badrum med vitt kakel, svart fog och badkar med lejontassar

Ett fint hem att trivas i är en prioritet för många. Att renovera sitt hem efter behov och smak är inte bara trevligt för din trivsel, utan kan även öka värdet till potentiella nya ägare. Badrum är en del av hemmet som kan behöva en uppfräschning då och då, och det är en av de mest efterfrågade renoveringstjänsterna hos Offerta.

En badrumsrenovering är ett stort ingrepp i hemmet och det kan vara svårt att veta hur du ska gå tillväga. Därför har vi tagit fram 7 tips till dig som vill förverkliga din badrumsrenovering.

Hitta en bra och kunnig hantverkare

Jämför priser och erbjudanden från flera olika hantverkare innan du bestämmer dig för vem du vill anlita för ditt uppdrag. Både kompetens, pris och tillgänglighet kan variera mycket.

Läs omdömen och kontakta referenser

Ta reda på vad tidigare kunder till företaget tyckte om både samarbetet och resultatet. Be gärna att få se några bilder på utförda arbeten. På så sätt får du en uppfattning om företagets arbete kan stämma överens med din målbild.

Kontrollera försäkringar och behörigheter

En badrumsrenovering är ofta ett stort och kostsamt projekt. För den här typen av renoveringar är det viktigt att kontrollera att din egen hemförsäkring gäller samt att hantverkaren själv har en försäkring om någonting skulle gå snett.

Här kan du läsa mer om viktiga behörigheter.

Stäm av leveranstider

Ibland kan leveranstider för till exempel kakel, klinker och annan inredning till ditt nya badrum ha långa leveranstider, och kanske bli försenade på vägen. Planera in och kontrollera att du kommer hinna få hem materialet innan hantverkarna behöver det.

Skriv avtal

Se till att ni har skriftliga avtal på vad som ska utföras. Ska till exempel bortforsling av gammalt material ingå? Eller ska rör och ledningar fällas in i väggen? Med en tydlig offert och avtal kommer processen bli enklare för båda parter. Se till att ange inom vilken tidsperiod arbetet ska utföras och vad som händer om något avviker från det ni kommit överens om.

Förbered ditt hem för renovering

Ju bättre du själv kan förbereda ditt hem genom att plocka undan möbler och göra plats för hantverkarna desto lättare kommer arbetet att gå. Kanske vill du själv stänga av en del av dit hem eller lägga ett extra golvskydd i hallen för att slippa byggdamm och smuts i resten av bostaden.

Dokumentera under tiden

Försök att dokumentera så mycket som möjligt under arbetets gång. Fota till exempel tätskikt och golvbrunn och ta reda på vilka material som använts under renoveringen. Om du har anlitat en behörig plattsättare kan du även få ett kvalitetsbevis på att arbetet utförts enligt branschstandard

Läs också vår guide om allt du behöver tänka på inför badrumsrenoveringen.

Kom i kontakt med hantverkare

Lägg ut uppdrag
Så funkar Offerta

Beskriv uppdraget

Upp till 6 företag hör av sig

Jämför och välj