Trenderna som präglar våra hem 2021

2021-01-28


Är gröna toner och mönstermix här för att stanna? Ja, till viss del är dem det, men i en lite annan tappning. Här kommer fyra nya inredningstrender som verkar bli stora 2021!

Mjuka snälla färger
Det är nog många som anat det mjuka och varma teddymaterialet som pryder fåtöljerna i många hem redan sen i somras, man kan säga att det varit säsongens textiltrend. Nu börjar det mjuka och varma sprida sig upp längst väggarna också. Årets väggfärger ger ett mer klassiskt intryck och går i snälla ljusa toner som varmgrått, gult, i nyanser av vitt och havre. Grönt som varit förra årets stora favorit fortsätter briljera, men gärna i en mer neutral grågrön nyans. Man kan säga att väggarna under 2021 säkrar den lugna stämningen i våra rum för att istället sätta möbler och inredning i rampljuset. Mjukt, varmt och snällt alltså!

mjukt
Foto: Historiska Hem

c4a91d89000fe45dc7c7ca0ca7bbfe48
Foto: Innerstadsspecialisten

Naturmaterial ända in på djupet
Förra året letade sig naturmaterialet in i våra hem genom inredning. Vaser, bord, krukor och stolar i trä, sten och betong prydde våra vardagsrum. Årets naturmaterial gräver sig djupare än så, nu vill vi gärna skrapa fram tegelväggen bakom spånskivorna, bygga kök i genomgående trämaterial och låta de råa original-underlagen få träda fram och agera både vägg, tak och golv. Ingenting obehandlat är fult, tvärtom!

natur-1
Foto: 1: Lina Eidenberg Adamo, Sköna hem, 2: Historiska Hem

MEDE7EF05DA61F343F4AF1C1BD3BBD3DEF7_20210122165513_w2200_q80-1
tra-
Foto: Historiska Hem

Oväntade tapeter
Nu ska vi inte luta oss tillbaka av det neutrala. Väggfärg och naturmaterial håller sig jordnära i år, men vi ska inte tro att våra hem inte kommer bjuda på överraskningar för det. Tapeter som länge inneburit storslagna färger och mönster fortsätter ta plats uppåt väggarna, men inte bara i sovrummet, hallen eller i köket utan nu även i badrummet! Våra badrum som länge gömts undan i små utrymmen i våra hem får nu ta allt större plats. Det ska vara ett rum att vilja vara i så självklart vill vi ge det lika mycket liv och kärlek som vi lägger på våra kök och vardagsrum. Tidigare helkaklade badrum möter nu halvkaklat eller bröstpanel, för att sen övergå i just tapet.

badrum
Foto: 1: Homes to love, 2: Ikea

Bröstpanel med speglar
Det är nog inte många som missar bröst- och spegelpanelens återkomst, 2021 kan vi vänta oss många tjusiga paneler i både sekelskifteshem och nybyggen. Ett sätt att komma runt alla funderingar kring hur en väggfärg kommer liva upp i rummet: bygg panel istället. En panel i en mjuk färgton som möter en härlig väggfärg kommer göra susen för ditt hem, eller varför inte köra panel ända upp till taket. Stilrent, men livligt - det är knappt att det behövs några tavlor!

IMG_0219
Foto: Historiska Hem

panel
Foto: 1: House and garden, 2: Historiska Hem

Hur vill du inreda ditt hem i år? Om du är sugen på en förändring hjälper vi dig gärna hitta kunniga hantverkare, snickare och målare. Gör din förfrågan här!

Matilda
Dela den här artikeln


Vad behöver du hjälp med?

Offerta mig