Top 10 med hösten

2017-09-15


Hösten är på ingång och dagarna ägnas åt att se sommaren spelas upp i minnenas retrospektiv. Den annalkande årstiden kvalar sällan upp till gemene mans favorit, men det finns minst tio ljuvliga inslag i hösten och vi tänkte passa på att ta tillfället i akt och lista dom här.

Topp 10 med hösten

  1. Råvarorna! Mustig svamp, varm äppelpaj, mjuk kronärtskocka, syrliga lingon, en kopp te. Smakar maten någonsin så gott som på hösten? Nej. Nej det gör den inte.

  2. Hur okej det är att stanna inne. Hela våren och sommaren ska det tas till vara på vareviga lilla solstråle och minut. På hösten är det helt okej att krypa ner i mjukiskläderna, dra det fluffiga täcket över huvudet och stanna där resten av dagen.

  3. Projekten som ger energi! När man fluffat klart under täcket finns det miljoner roliga projekt att dra igång under hösten. Nu bygger vi mer än gärna nya kök och framtidsdrömmar.

  4. Den vackra naturen. Magin i denna årstid är svår att sätta ord på. Naturen klär sig i lysande färger och bjuder på en fenomenal scen för långa skogspromenader och eftertanke.

  5. Tystnaden. Att ro ut i en gammal eka på fjärden och sätta sig med ett fiskespö och bara vara helt tyst en stund.

  6. Stjärnorna! I storstäderna ser man sällan stjärnorna på grund av föroreningar och allt ljus som lyser upp om nätterna, men ska man få en chans är hösten årstiden att satsa på. Sätt dig på en buss med en vän och åk utanför stan. Sedan är det bara att blicka upp en stund.

  7. Hugga ved! För den som aldrig gjort det själv kan vi tipsa om att det är mer terapeutiskt än de flesta andra feelgood-tipsen som kluddar ner vår vardag.

  8. Tända ljus. Och släcka alla andra lampor.

  9. Bada badkar! Efter en regnig dag när man väntat på bussen i snålblåst och kylan har letat sig ända in i märgen kan ett badkar göra hela skillanden. Blöta kläder på badrumsgolvet och varma väldoftande bubblor som omsluter en ända upp till öronen.

  10. Roliga fester och middagar! Partajen blir något mindre flyktiga denna årstid eftersom ingen vill gå ut. Denna årstid är hemmafesternas prime time och visst är väl det de roligaste festerna ändå?

Vi önskar er en mysig höst! Kika in på bloggen lite då och då om du behöver mer inspiration till dina projekt i hemmet.

Julia Åsgård
Dela den här artikeln


Vad behöver du hjälp med?

Offerta mig