Tio värmande vinterprojekt

2016-10-28


Släng av dig dina plaskvåta strumpor och kom in i värmen! Hösten och de närmaste fem månaderna kommer bjuda på mycket rugg och regn, därför har vi listat dessa roliga och värmande vinterprojekt för att riktigt lätta upp stämningen.

Bygg en bastu

Allvarligt talat, finns det något härligare än att krypa in i en het bastu och långsamt känna kroppen tina efter en intensiv dag i skidbacken? Att bara smyga bort en stund medan resten av gänget börjat förbereda middagen och leker med barnen, då sitter du där och har en stund för dig själv samtidigt som du låter den kalla drycken långsamt rinna ned i strupen.

alt

Omvandla källaren till ett hobbyrum

Detta projekt kommer garanterat uppskattas av precis hela familjen. Gör om källaren till en inspirerande plats och gör rum för det som gagnar era nerver! Vad sägs om ett pingisbord, en miniliten bandyplan, en tv-spels hörna, en lugn plats för kvällsyoga eller kanske en hemmabio? Låt kreativiteten flöda!

alt

alt

Inred med funktionella textilier

När kylan inte stannar utomhus utan tar sig in genom otätade fönster, glesa golvspringor eller dåligt isolerade väggar är det dags att göra något åt det, men tills dess kan vi tipsa om att inreda med snygga och värmande textilier. Fluffa upp er i soffan med filtar och snygga kuddar, köp handdukar med inbyggd luva (hallå, vilket genidrag är inte detta) och njut av lager på lager medan ni dricker varm choklad med minimarshmellows i.

alt

Lägg heltäckningsmatta i sovrummet

Det råder delade meningar om hur pass hygieniskt det är med heltäckningsmatta. Vissa menar att det bara samlar damm och snusk medan andra säger att det förhindrar spridning av damm och kvalster i luften och därför är bättre än vanliga golv. Hur som helst är det ljuvligt att alldeles nyvaken sätta ned fötterna på en mjuk varm matta jämfört med ett kallt trägolv. Behöver du en lösning för att enklare komma upp på vinterns mörka timmar kan detta vara något för dig!

Fixa tvättstugan

Man brukar säga att de som har en egen tvättmaskin och torktumlare har tusen drömmar, men de som inte har det bara har en dröm. En fungerande tvättmaskin och torktumlare sprider värme när de är igång, dessutom är det ju helmysigt att överraska den som duschar med en varm handduk direkt från torktumlaren.

Montera en öppen spis

En öppen spis bidrar inte bara med hög mysfaktor utan är även ett utmärkt sätt att värma upp huset med. Dagens moderna lösningar är även speciellt utformade för värmespridning.

alt

Skaffa badkar

Ska du renovera badrummet har du säkert redan funderat på valet mellan duschväggar och badkar. Har du då också haft med i beräkningen hur mysigt det är att tända ett par ljus, dimma ned belysningen och krypa ned i det heta vattnet efter en dag som bjussat på såväl blöta fötter som rå trängsel i snålblåst i väntan på bussen?

Riv köket

Om köksrenovering står högt upp på listan över drömprojekt kan vi krydda den drömmen med vetskapen om att det kan bli klart lagom till glöggen ska värmas och de saffransdoftande lussekatterna gräddas.

alt

alt

Lägg värmegolv i hallen

Vid en hallrenovering är det inte läge att snåla på det som kommer höja komforten och det praktiska med hästlängder. Snö som smälter bort från skorna och varmt kakel mot kalla fötter är en lyx där man får mer än vad man betalar för.

Installera en luftvärmepump

Vetekuddar och långkalsonger i all ära, men väl hemma vill man inte riskera att behöva spendera hela vintern klädd som en professionell pistvakt dagarna i ända. Installera en luftvärmepump och glid runt i tunna pyjamasbyxor istället.

Lycka till med allt!

Varma hälsningar från oss på Offerta!

Julia Åsgård
Dela den här artikeln


Vad behöver du hjälp med?

Offerta mig