Tillbaka till naturen

2016-11-25


Den naturliga trenden med ren mat utan tillsatser finner vi även när det kommer till inredning. Vi ser industridekorerade badrum med puts och rå mässing, hur oslipade betongväggar pryder rum i såväl vardagsrum som kök, tegelväggar som tidigare gömt sig bakom panel, glödlampor fritt dinglandes utan skärmar och naturliga rustika trägolv som kommer till sitt esse.

alt
alt

Vi går tillbaka till våra rötter, tar fram och hyllar naturliga materiel medan ”vitt och fräscht”-trenden kan erkänna sig besegrad. Längtan efter det naturliga är stor och vi kan inte annat än applådera denna gröna våg. Det verkar som att flera satsar på att ta sitt sociala ansvar och gör sig av med gamla giftiga tak och väggar, installerar solpanel och källsorterar som aldrig förr, något den nästkommande generationen kommer tacka oss för.

alt
alt

Liksom maten i kylskåpet ska vara enkel dominerar den naturliga trenden även i inredning. Instagramkonton med kreativa florister får hundratusentals följare och inspirerar med sina yviga blomsterarrangemang med grenar och löv. Okontrollerat vackert!

alt

Även i nybyggnationer börjar passivhus bli populära. Ansvarsfulla material som är miljövänliga och hållbara används i större utsträckning. Att göra sig självförsörjande på el, mat och värme är inget man höjer på ögonbrynen för längre och börjar bli mer och mer eftersträvansvärt för de flesta.

alt
alt

Vi verkar också ha fått en kollektiv fäbless för egna små växthus och vertikala trädgårdar, men mer om det till våren, håll utkik! Då ska vi prata mer om växtmagi!

alt

Nu är det bara 25 dagar kvar tills vi går mot ljusare tider, vad blir ditt hållbara projekt i vår?

Julia Åsgård
Dela den här artikeln


Vad behöver du hjälp med?

Offerta mig