Skapa ett personligt kök med knoppar och handtag

2015-11-12


Mitt bästa tips för att sätta lite personlig prägel på ett nyrenoverat kök är att hitta detaljer som du kan byta ut och välja utifrån din egen stil.

När jag själv renoverade köket så insåg vi hur mycket smidigare (och billigare) det var att beställa hela köksinredningen från ett och samma ställe. Det är så mycket enklare att hålla reda på alla delar och dessutom vet man redan innan hantverkarna börjat att sakerna kommer passa tillsammans. Nackdelen är att det lätt kan känns lite opersonligt och platt att köpa en hel kökslösning rakt av från butiken. Man vill ju sätta sin egen prägel på sitt kök.

Ett tips är att köpa luckor, stommar och kanske även vitvaror från samma ställe, men testa att byt ut små detaljer som handtag och knoppar på köksluckorna och skillnaden kan bli nästan ofattbart stor. Att lägga några kronor extra på väl utvalda handtag kan till och med göra att du kan välja lite enklare och billigare köksluckor, men ändå få ett exklusivt intryck i köket.
Här är några tips på snygga kökshandtag och knoppar i olika modeller:


Kopparknoppar tar för sig med både glans och färg. Komplettera med dessa i ett kök med enkla släta luckor i valfri färg. De kommer göra stor skillnad för helheten i köket.


Vill du få in mer färg i köket? Testa med färgglada knoppar till ljusa luckor.


Naturliga och lite udda material som kartong, papp och korkmaterial är omåttligt populära och ger köket en unik prägel. Matcha gärna med bordsunderlägg eller stolsdynor i liknande tema.


Dessa små läderbitar ger en modern och rustik känsla i köket. Har du plats för en lampa kan en glödlampa med synlig glödtråd passa perfekt i stilen.


Guld och mässing är ett självklart val för den som vill ha en lyxig känsla i sitt kök. Passar bra till både ljusa och mörka luckor. Satsa på en mässingskran för att få till det lilla extra.


Trähandtag i ek passar otroligt bra till vita köksluckor tillsammans med en snygg bänkskiva i äkta trä.

Samtliga handtag och knoppar på bilderna kommer från Beslagdesign.se
Läs om fler inredningstips i mässing eller inspireras av snygga kök i tidigare blogginlägg.

Sandra Jansson
Dela den här artikeln


Vad behöver du hjälp med?

Offerta mig