Populära väggfärger just nu

2019-10-21


Vi är mitt i en färgsprakande höst och tillbringar genast mer tid inomhus, så visst vore det mysigt att måla om lite, kanske till och med i en mer vågad kulör? För hur trist är egentligen inte vitt? Men vilken färg ska man välja? Vi hjälper gärna till. Kolla in höstens väggfärger och få lite inspiration till ditt höstprojekt!

Bloggbilder2
Foto: Ellos Home & Entrance Mäkleri

Milda pasteller med fokus på rosa

Pudrigt rosa, urtvättad mintgrön eller pastelligt blått – mjuka pasteller ger ett ljust och ombonat intryck. Matcha med andra pastelliga toner, mjuka textilier och naturmaterial för att få fram en romantisk känsla. Vågar du måla hela väggen eller nöjer du dig med en fondvägg? Matta pasteller gifter sig fint med naturligt grönt där rosa och skogsgrönt är en vinnande kombo. Tänk krämvita detaljer, obehandlat trä och blekt gammelrosa om du hellre föredrar en mer elegant touch.
walls6
Foto: Alexander White

Dova naturfärger

I takt med att vi mer och mer lämnar det helt vita så kommer de jordnära färgerna allt mer. Färgskalan från olika nyanser av beiget och bränt gråtonat oranget, till grånande brunt och varmt grått. Vill du skapa lugn och harmoni i ett rum så välj naturnära färger som gör sig rättvisa på stora väggpartier och skapar en fin stämning i rummet. Färgskalan gifter sig fint med mässing och kromdetaljer och är härlig att kombinera med svärta. Kombinera gärna med flera färger i liknande kulörer för att skapa subtila kontraster som bygger nivåer istället för att ge ett platt intryck. Särskilt fina blir kulörerna i sovrummet för att skapa en välkomnande och rofylld plats att koppla av på.
walls3
Foto: Ellos Home

Lyxiga djupa kulörer

En tydlig trend som bryter mot det ljusa är de mörkare djupt färgade kulörer, trenden kommer stort på möbler men för den modige även på väggen. Om du är sugen på en mer färgintensiv kulör så satsa på en matt variant, den gör att även starka färger kan upplevas mer harmoniska på stora ytor. Med mörka väggar får du en stämningsfull, vacker och stilfull känsla. Paletten går från djupt plommonfärgat till kobolt och blågrönt som ger en sofistikerad och karakteristiskt look. Supersnygga på en fond där lister och snickerier behålls i vita nyanser. Bäst matchar du de djupa ädelstensliknande kulörerna med grått, mörka träslag och detaljer i mässing och sammet för en maximalisk och ombonad känsla.
walls7
Foto: Neptune & Rededition.com

walls5

Gröna nyanser

Den gröna trenden är fortfarande stark och det är inte så konstigt med tanke på att gröna toner kan vara både energigivande, frodiga och skapa en rogivande känsla. Fortsatt populära är nyanserna med mycket grått pigment som ger en diskret grön färg som är lätt att kombinera med andra basfärger. Men det är inte bara de bleka, smutsigt gråtonade nyanserna som får ta plats. Vi ser också kulörer där tankarna går mot skogsgrönt, krispig grönska och fadd oliv. De gröna nyanserna matchas med fördel med naturmaterial som linne, obehandlat trä och detaljer i rotting som också är en trend som vi ser allt mer. Snyggt är också att kombinera olika gröna toner med varandra för att skapa en atmosfär som utstrålar balans och harmoni.
Bloggbilder-1
Foto: Designattractor.com & Alvhem

walls4
Foto: Stadshem

Varma rostiga toner

Hand i hand med den jordnära paletten kommer färger som hittas på den varmare, rostigare färgskalan. Vi ser brända toner av rött, varma persikokulörer, terracotta och oranget med mycket grått. Flertalet nyanser av brunt som många fortfarande förknippar med 70-tal kommer också smygande tillbaka. Färgskalan går från mörk choklad och kaffe till cognactoner och rostigt beiget. Snyggt är också de mineraliska kalkfärgerna som nu finns i fler rostiga toner och inte enbart i grått. Den varma rostiga paletten passar fint tillsammans med naturligt trä, läder och rotting för en rustik ombonad känsla som ger värme åt rummet. Färgerna passar också bra tillsammans med ljust beiga toner som kan få rummets andra färger att framhävas på ett vackert sätt.
walls
Foto: Ellos Home

Men kanske känner du inte att du har tiden eller kunskaperna för att måla om själv? På Offerta.se hittar du enkelt målarieproffs att anlita, gör din förfrågan här så hjälper vi dig att hitta flera företag som kan fixa jobbet.

Lycka till med ditt höstprojekt!

Tuva
Dela den här artikeln


Vad behöver du hjälp med?

Offerta mig