Här är det trendigaste kaklet 2016

2015-12-14


Är du på jakt efter nästa års trendigaste kakel? Då ska du sikta in dig på kakel i retrostil, med träkänsla eller i gråa nyanser. Det kommer enligt Kakelspecialistens trendspaning att vara 2016 års hetaste kakel.

70-talet är tillbaka
Satsa på kakel i retrostil, och allra helst 70 - 80-talskänsla om du vill hänga med i kakeltrenderna nästa år. Här är det mönster och klassiska 70-talsfärger i brunt, grönt, orange och turkost som gäller. Matcha gärna även med lampor och porslin i retrokänsla för att få en helhet.

Trä och tapet
Kakel som påminner om trä till både färg och struktur är på uppgång (tål att påpekas att de är betydligt snyggare och mer naturtrogna nu för tiden). Med träklinker på badrumsgolvet får man på ett unikt och säkert sätt in känslan av ett läckert trägolv även i badrummet.

Ett annat spännande sätt att använda kakel är tapetinspirerade mönster till väggarna.

Gråskalor
Grått i olika nyanser och strukturer syns inte bara i kakel-trenderna utan även på väggfärger, köksluckor och mycket annat under nästa år. Håll det stilrent och enfärgat eller kombinera olika nyanser för ett mer livfullt intryck. Ett tips om du ska fylla en stor yta i samma kulör är att testa med en ljusare variant än du från början tänkt, ofta upplevs färgen mer intensiv när den täcker ett större utrymme.

Bilder: Kakelspecialisten

Sandra Jansson
Dela den här artikeln


Vad behöver du hjälp med?

Offerta mig