Golva dina gäster med wow-effekt

2016-09-29


Om man tar hand om rummets alla 6 stora ytor, då blir rummet fulländat. Nya golv eller en enkel uppfräschning av de gamla kan förändra ett helt rum med ganska små medel. Undrar du ibland varför du inte riktigt får till den rätta känslan där hemma? Det kan bero på golven och vem vet, det kanske döljer sig ett vackert trägolv under den fula korkmattan.

alt

Färgen på golvet sätter stämningen för resten av rummet. Ljusa och mörka golv ger olika effekt och det gäller att ha en helhetsbild innan man sätter igång. Mörka golv ger en lyxig och varm känsla, ljusare golv känns svala och moderna. Det är viktigt att kontrasterna inte blir för stora mellan vägg och golv, men ofta går det att få till riktigt bra!

alt

Vitt vitt vitt! Det ger stor frihet med övrig inredning men varning för steril feeling!

alt

Det är inte helt ovanligt att det också döljer sig en snygg tegelvägg bakom tunna spånskivor om du bor i lägenhet. Det är enkelt att testa med en tunn borr, vilken färg har dammet som kommer ut? Är det rött kan du ha fått bingo! Söker du efter en cool industrikänsla kanske detta är vägen att gå för dig?

alt

Ska det läggas nya golv i flera rum är det viktigt att du håller dig till en tydlig linje. Idag är det populärt med öppna planlösningar vilket gör det ännu viktigare att planera rätt. I kök och hall är det bra att ha tåliga golv som tål väta och smuts utan att bli förändrade. I vardagsrum kan man välja känsligare golv och skydda spillvänliga ytor med snygga mattor.

alt

Det finns mängder av alternativ för dina golv. Det går att måla, olja eller slipa bort färg för en naturnära känsla. Idag finns det ett så pass stort utbud av golv att det är lätt att matcha med olika budget.

alt

Innan du sätter igång golvbygget kan det vara kul att klippa och klistra från olika tidningar så känslan är visualiserad redan från början. Det underlättar både för dig och golvläggaren och chansen att de nya golven motsvarar dina förväntningar ökar markant. Fundera igenom ordentligt från början. Att integrera värmeslingor i golven till exempel är rejält skönt mot kalla vinterfötter.

Beställ dina offerter idag och golva dina gäster nästa gång de kommer på besök med riktigt snygga golv med wow-effekt!

Julia Åsgård
Dela den här artikeln


Vad behöver du hjälp med?

Offerta mig