Få mer ljus när vi går mot mörkare tider

2016-10-06


Du sitter på jobbet och kollegan utbrister; ”nu går vi mot mörkare tider”. En sval höstbris letar sig in genom fönstergluggen och orangea små löv faller sakta mot marken. Ja. Visst går vi mot mörkare tider, men det finns mängder av saker du själv kan göra för att få in mer ljus i ditt liv!

alt

Trots att vi svenskar är missunnade med dagsljus en stor del av året har vi ännu inte lärt oss att ordna med bra belysning hemma. Fem ljuskällor per rum är en bra riktlinje. Se till att variera storleken på lamporna och att ljuset kommer från olika håll.

alt

På somrarna är vi proffs på att vara ute, men ju ruggigare det blir ute desto mer håller vi oss inomhus. Vi leker med tanken på hur det går att använda våra uterum, verandor och trädgårdar längre in på året. Med rätt belysning, varma kläder och lite fantasi kan det bli hur mysigt som helst ute långt in på hösten. Vad sägs om ett grillmingel med grannarna till helgen under glittrande lampor?

alt

alt

När det kommer till elinstallationer kan även den mest erfarne hemmafixaren behöva en hjälpande hand. Dels för att el kan vara farligt att experimentera med på egen hand och dels för att försäkringar ofta inte gäller om det inte är en behörig person som installerat elen i känsliga miljöer såsom badrum eller utomhus. Hos Offerta kan du hitta experterna som kan hjälpa dig med elinstallationerna, lägg in en förfrågan till våra anslutna elektriker redan idag!

Vill du också vara ute mer i höst? Ta reda på vad det skulle kosta att ljusa upp din uteplats!

Julia Åsgård
Dela den här artikeln


Vad behöver du hjälp med?

Offerta mig