En plats vid havet – små hus med stor charm

2017-05-26


En plats vid havet, vilken lycka. En lycka som visualiseras perfekt med dessa charmiga och yteffektiva hus från Sommarnöjen. Här ser vi arkitektur som följer drömmarnas önskningar om en oas mitt i livet, en plats där milda havsbrisar och kluckande vatten mot klipporna inte är mer än ett par steg bort från ytterdörren.

A room with a view

Närheten till havet ger en känsla av lugn och är lika vacker tidiga sommarmorgnar när fjärden ligger blank som sena höstkvällar när det stormar.

alt

alt

Vad sägs om detta lilla beach-hem? En genial konstruktion med soldäck på taket. Framåt kvällen passar det bra att duka om från solkräm och beachstolar till en härlig middag med grillade skaldjur och trevligt sällskap för att möta dagens sista strålar.

alt

Ensam ute på udden. En egen udde ger en väldigt privat känsla med havet som närmsta granne. Här kan man utan problem spendera årets alla dagar och kvällar. Tänk er en sen augustikväll när brasan knäpper och hela skogen är tyst. Mysigt!

alt

alt

Bakom kullar och äng

Är man lagd åt landkrabbehållet finns dessa småhus tillgängliga för att förverkliga sådana drömmar också. Först ut ser vi ett läckert gästhus med stora fönster. Här skapar dimman en skogsmystik likt den i sagoböckerna och förstå hur fridfullt det är att vakna upp här och stanna i pyjamas, långt nedburrad under täcket flera timmar efter att man borde ha gått upp...

alt

alt

Foto: Sommarnöjen

Är det dags att bygga ett alldeles eget litet paradis precis där du trivs allra bäst hoppas vi att detta kan ge lite inspiration. Det behöver ju inte vara stort, tvärt om. De minimalistiska husdrömmarna ligger helt rätt i tiden.

Vill du läsa mer om dessa magnifika små hus kan du göra det på Sommarnöjens hemsida, och du vet väl att byggproffsen hittar du hos Offerta?

Julia Åsgård
Dela den här artikeln


Vad behöver du hjälp med?

Offerta mig