Guide

3 anledningar till att jämföra företag

2023-07-27

En närbild på en professionell målare med en roller och färgburk. På sidan av målaren ser vi olika målningsverktyg.

Behöver du hjälp med att renovera köket? Lägga om taket? Eller beskära träd i trädgården? På Offerta lägger du ut uppdrag med vad du vill ha hjälp med. Du får sedan upp till sex offerter från olika företag som du kan jämföra. Men varför ska du göra detta? Vi listar tre anledningar till att jämföra olika företag.

Känn efter vilket företag som förstår din vision och vägleder dig rätt - utan att tumma på kvaliteten

För dig som inte har grepp om renovering sen tidigare kan det vara jättesvårt att veta vad som är viktigt att tänka på. Därför finns drösvis med duktiga byggföretag som kan vägleda dig rätt. Troligtvis har du en vision av hur du vill att t.ex. ditt badrum ska se ut när det väl är klart, där kan det dels vara viktigt att jämföra recensioner av olika företag och kolla referensjobb - för att se om de gjort jobb med liknande slutresultat som du tänker dig.

Men finns det något som rent funktionsmässigt kommer påverka slutresultatet? Får elen dras i just den väggen, behöver rören under golvet också bytas ut? Det här är typiska frågor som byggföretaget ska kunna uppmärksamma dig på.

Känn av att företaget förstår din vision om slutresultatet, utan att det påverkar de regler och krav som finns vid byggnation av ett exempelvis våtrum. Det är deras uppgift att tänka på sånt du inte känner till. Några företag kanske säger ja till alla dina förväntningar, medan andra kommer med förslag och tips på vad som rent kvalitetsmässigt kommer bli ett bättre resultat. Ibland kan det vara värt att betala lite mer för att få ett grymt resultat både utseende- och kvalitetsmässigt.

Lär dig vad som visar på ett bra företag och vad som bara är en självklarhet

Efter att ha fått in en första offert kanske du känner att du gjort världens vinst, företaget du träffat har både yrkesbevis och flera kvalitetsstämplar. Men när du tar in flera offerter så kommer du märka vad ett företag har som faktiskt är ett extra plus i kanten, och vad som bara är ett krav för att företaget ska få arbeta med just våtrum, kök eller el med mera.

Undersök vilka certifieringar och kvalitetsstämplar som företagen kan visa upp och vilka som de faktiskt måste ha. Självklart vill du som kund veta att företaget har god ekonomi, är godkänt för F-skatt och att de har de yrkesbevis och certifikat som krävs så att som konsument kan vara säker på att ditt projekt är i trygga händer.

Därefter kan du kika efter extra förmåner, t.ex. kanske företagen har olika garantier för arbetet de utför som kan ge dig en extra trygghet även när arbetet är slutfört. Som en sista försäkring kan du också kika på kundomdömen av hantverkarnas tidigare utförda arbeten. Det underlättar en hel del för dig som beställare om företagen gjort tidigare kunder nöjda med sina renoveringar när du ska göra ditt företagsval.

Få en tydlig bild av vad som är ett bra pris

Låt oss säga att det är en badrumsrenovering du ska göra. Ett omfattande projekt där tusenlapparna snabbt kan skjuta i höjd. Men efter att ha fått en offert från ett företag, hur vet du att de lämnat ett bra pris? Här är det så viktigt att, oavsett hur bra magkänsla du har för det första företaget du träffat, ta in offerter från fler företag. Några kommer vara dyrare än andra och några kommer vara billigare, men vi kan garantera att det kommer ge dig en helhetsbild av ungefär vilket pris det rör sig om för ett badrum i din storlek och det hjälper dig att sålla bort de företag som sträcker sig alldeles för långt över din budget.

Därefter finns det mer som spelar in i prisbilden än den totala siffran längst ner på offerten. Ställ dig själv följande frågor:

illustration-list-arrow

Vad ingår i priserna som företagen lämnar, vad är det du betalar för?

illustration-list-arrow

Finns det kostnader som kan tillkomma senare?

illustration-list-arrow

Har företaget några garantier som täcker eventuella extrakostnader om något skulle gå sönder?

illustration-list-arrow

Kontrollera offerterna noga, det är inte alltid den billigaste offerten blir det billigaste erbjudandet i slutänden. Ett bra pris syns i jämförelsen.

Fortfarande lite förvirrad? Offerta gör det enklare att välja rätt

Om du trots allt fortfarande känner att det är svårt att få grepp om allt man måste tänka på inför en renovering kan du såklart ta hjälp! Om du väljer att ta in offerter från Offerta-anslutna företag gör du en trygghetscheck automatiskt. Hos oss måste nämligen företagen uppnå de här kriterierna för att få ansluta sig till tjänsten:

illustration-list-check

Godkända för F-skatt

illustration-list-check

Registrerade för Moms

illustration-list-check

Skuldsaldo på 0 kronor

illustration-list-check

Godkänd kredithistorik

Alla Offerta-anslutna företag har även möjlighet att visa upp certifikat och behörigheter som krävs för vissa uppdrag, samt recensioner och omdömen från verifierade användare efter slutfört arbete. Det är helt enkelt en väldigt bra samlingsplats för att besvara många av de funderingar som dyker upp hos dig!

Går du i renoveringstankar eller behöver hjälp med ett hemma-projekt är Offerta en trygg start vid val av företag. Här kan du lägga ut ditt uppdrag och få svar från företag som kan hjälpa dig med just ditt projekt. Därefter vet du hur du sållar!

Så fungerar Offerta
Lägg ut ditt uppdrag

Berätta vad du vill ha hjälp med så skickar vi vidare ditt uppdrag till rätt proffs i rätt bransch.

Företag hör av sig

Ditt uppdrag publiceras och du får svar från upp till 6 företag. Helt gratis och utan att binda dig.

Få jobbet gjort
Jämför & välj ett företag som passar dig. När jobbet är klart, hjälp andra genom att lämna ett omdöme.