Sov gott!

2016-11-17


Sitter du också och gäspar på jobbet? Under den mörka halvan på året är det extra viktigt att vi får tillräckligt med sömn och förutsättningen för det är ett sovrum att trivas i. Risken finns ju att du inte heller kan eller vågar dra en George Costanza på jobbet…

alt

Faktum är att vi sover ungefär en tredjedel av våra liv, men hur mycket tid, pengar och kärlek lägger vi egentligen på våra sovrum? Vi gissar att det i alla fall inte står i proportion till hur mycket tid vi faktiskt spenderar där.

För att få till en god sömn behövs…

Gardiner! De kan spela en avgörande roll i sovrummet. Ljus utifrån stör sömnen, midnattssol, månsken och gatljus i all ära, men i väntan på John Blund är det mörker som gäller. Satsa på en rullgardin som mörklägger totalt och sedan riktigt snygga dekorativa gardiner utanpå som skapar känslan.

alt

Rätt färger! Blåa och gråa nyanser sägs vara både lugnande och sövande och är dessutom helt inne just nu! Just i sovrummen är det dags att våga byta ut en gammal intetsägande känsla på väggarna och satsa på nytt!

Vacker blågrå och lugnande nyans från Engelska Tapetmagasinet.

altFoto: Engelska Tapetmagasinet

Dessa kära elefanter faller många i smaken. Klassisk tapet från svenskt tenn.

altFoto: Svenskt Tenn

En riktigt skön säng! Här finns fler komponenter än vad man kan tro. Madrassen ska vara utprovad just efter dig. Lakanen ska falla dig i smaken, kanske är det mjukast möjligt tvättad bomull eller krispigare svalare linnelakan. Kuddarna, både antal och fluffighet är superviktiga för att du ska kunna sova gott. Efter att ha lagt kärlek på dessa tre komponenter, madrass, lakan och kuddar kan vi lova att sömnen kommer förbättras avsevärt.

alt

En atmosfär i rummet! Bor du i hus? Kanske finns det då outnyttjade och urläckra inbyggda lösningar som du inte vet om! Takbjälkar är dekorativt och ger en härlig rustik och trendig känsla. Kanske dags att flytta upp sovrummet på vinden? Så känns det när vi tittar på denna bild!

Fem snabba sömnfakta:

alt

Sov gott!

Julia Åsgård
Dela den här artikeln


Vad behöver du hjälp med?

Offerta mig