Sätt färg på ditt badrum

2019-03-29


Hur ser ditt badrum ut? Har du någonsin reflekterat över färgsättningen i ditt badrum? Om inte så är det dags att göra det nu. Tidigare har vi skrivit om kakeltrenderna för året och nu vill vi sätta fokus på just färgerna i badrummet. Vitt är oftast standard i badrummen i Sverige och vitt kakel är visserligen klassiskt men så vanligt. Ta ut svängarna! Nu när våren är på gång är det dags att få in färger i vår vardag. In med det färgglada och ut med det trista. Kulörer skapar en härlig känsla i rummet.

Skarpa färgklickar

Det blir allt trendigare att ha färg i badrummet idag. Visste ni att färg har betydelse för vårt välbefinnande? Det är sant. Ett badrum kan kännas kalt och livlöst, men det kan man råda bot på med färg. Färg är djärvt, spetsar till, piggar upp och gör ditt badrum mer levande. Ett badrum i färg kan även uttrycka ens personlighet mer än vad ett enkelt badrum helt i vitt kan. Våga därför sätta en personligare touch på det. Ju färgstarkare färg du väljer, desto personligare och lekfullare blir det.

01
Foto: Sköna Hem & Better Homes & Gardens

Vill du göra om ditt nuvarande badrum - måla väggarna eller till och med taket! Att måla taket kan skapa en häftig effekt och bli riktigt snyggt. Framför allt om väggarna är vita. Det skapar en kontrast och en personlig prägel.

02
Foto: Dwellingdecor & Audenza

En färgklick i badrummet livar verkligen upp. Vill du inte måla väggarna i någon färgglad färg så blir det även snyggt att måla möbler som handfatet eller badkaret. Det piffar upp hela rummet!

Dova pasteller

Ett badrum ska vara bekvämt och trivsamt. Det är rummet där du kan få en lugn stund för dig själv (för föräldrar med småbarn är detta verkligen sant!) Att ha färg i badrummet kan hjälpa till med trivsamheten eftersom färg gör oss glada. Härliga färger kan göra ditt badrum till en väldigt trevlig plats.

03---04
Foto: Residence Magazine & Beckers

Färg i badrummet gör mycket för intrycket. Man kan skapa många olika känslor och intryck med färg. Läckra färgkombinationer kan verkligen ge dig ett unikt och snyggt badrum. Tips - det blir mycket tjusigt att måla detaljer som badrumsskåp, spegel, krokar i en snygg färg som matchar väggarna.

05
Foto: Byggahus.se & Elle Decoration

Piffa gärna upp med färgglada accessoarer och badrumstextilier. Det blir jättesnyggt med textilier i samma kulörer som färgen i ditt badrum, det skapar en fin helhet.

Färgglad mosaik

Att ha en härlig färg på mosaiken i badrummet är definitivt trendigt och snyggt.

06
Foto: Tileideaz & Svenska Kakel

Mosaik är en trend som består och man kan skapa mycket härliga mönster med färgglad mosaik.

07
Foto: Johan Carlson via Sköna Hem

Det är inte heller fel att våga ha ett stort trevligt fönster i badrummet som släpper in skönt dagsljus som reflekterar sig fint mot färgen på badrumsväggarna. Vilken lyxig känsla detta badrum ger!


Så vad väntar du på? Inred ditt badrum med färger. Det blir vackert och du får in en harmonikänsla i rummet. Renoveringshjälpen för ditt badrum finner du hos Offerta. Vi har mängder av professionella badrumsföretag anslutna hos oss. Skicka in en förfrågan och gör något åt ditt vanliga tråkiga badrum. Säg hej till ett färgglatt badrum istället!

Emelie Söderlund Lärkfors
Dela den här artikeln


Vad behöver du hjälp med?

Offerta mig