Guide

5 tips för en vacker höstträdgård

2023-08-17

En far och barn leker i sin höstträdgård vid en skottkärra. Solen skiner på den gröna omgivningen.

Höstlöven börjar trilla ner från träden och vädret blir krispigare för varje dag. Ta tillvara på hösten genom att maximera myset med varm dryck och sköna halsdukar. Det är även en perfekt tid för dig att göra höstfint i trädgården - så att du kan njuta av den ännu längre.

Vi listar fem hösttips för en vacker och välmående höstträdgård:

Plantera mera

Låt inte trädgården förfalla bara för att sommaren är över. Plantera växter och blommor som överlever i lite kallare klimat och låt höstens färger spraka. Passa också på att plantera nya rosor och andra buskar som kan blomstra i vår.

Förbered växterna inför vintern

Klipp ner växter som jordgubbar och pioner, men låt perennerna vara. Nu är bästa tiden att beskära stenfruktsträd som plommon- och körsbärsträd. Glöm inte att ta hand om äpplen och annan frukt och passa på att göra pajer, sylt och mos.

Ta vara på höstlöven

Låt höstlöv i vackra färger bli en naturlig dekoration på gräsmattan för en stund. När färgerna börjar försvinna är löven perfekta att använda för att gräva ner i jorden eller lägga som isolering mot kylan kring lite känsligare växter.

Tänd upp i trädgården

Det kan vara svårt att njuta av en vacker trädgård om det inte finns något ljus som lyser upp under mörka höstkvällar. Sätt ut smarta små lampor på väl valda ställen som lyser upp de allra finaste platserna i din trädgård.

Fixa med utemöbler

Gör i ordning dina utemöbler för vintern. Tvätta helst av dem och ta in möblerna för att de ska hålla sig i fint skick till nästa år. Passa även på att se över om de behöver oljas in för att hålla sig fina ännu längre.

Läs mer om hur du höstsäkrar din trädgård i vår artikel:


Vill du hellre fokusera på att bara njuta av din vackra höstträdgård, rekommenderar vi att ta hjälp av kunniga trädgårdsmästare. På Offerta kan du enkelt jämföra upp till sex företag och välja det som passar dig och din trädgård bäst.

Så funkar Offerta

Beskriv uppdraget

Upp till 6 företag hör av sig

Jämför och välj