Guide

Fem tips för en vacker höstträdgård

2023-05-31

Blommor i stålkruka står på en trapp med en halloweenpumpa bredvid

Det gäller verkligen att passa på att njuta av allt det vackra på hösten för tiden går fort. De fina höstlöven börjar redan trilla ner från träden och det känns som vädret blir kallare för varje dag som går. Men hösten är vacker – så ta vara på den! Varför inte passa på att göra höstfint i trädgården så att du kan njuta av den ännu längre.

Här är 5 hösttips för en vacker och välmående höstträdgård:

Plantera mera

Låt inte trädgården förfalla bara för att sommaren är över. Plantera växter och blommor som överlever i lite kallare klimat och låt höstens färger spraka. Passa också på att plantera nya rosor och andra buskar som kan blomstra i vår.

Förbered växterna för vintern

Klipp ner växter som jordgubbar och pioner, men låt perennerna vara. Nu är bästa tiden att beskära stenfruktsträd som plommon- och körsbärsträd. Glöm inte att ta hand om äpplen och annan frukt och passa på att göra pajer, sylt och mos.

Ta vara på höstlöven

Låt höstlöv i vackra färger bli en naturlig dekoration på gräsmattan för en stund. När färgerna börjar försvinna är löven perfekta att använda för att gräva ner i jorden eller lägga som isolering mot kylan kring lite känsligare växter.

Tänd upp i trädgården

Det kan vara svårt att njuta av en vacker trädgård om det inte finns något ljus som lyser upp under mörka höstkvällar. Sätt ut smarta små lampor på väl valda ställen som lyser upp de allra finaste platserna i din trädgård.

Fixa med utemöbler

Gör i ordning dina utemöbler för vintern. Tvätta helst av dem och ta in möblerna under vintern för att de ska hålla sig i fint skick till nästa år. Passa på att se över om de behöver oljas in för att hålla sig fina ännu längre.


Så funkar Offerta

Beskriv uppdraget

Upp till 6 företag hör av sig

Jämför och välj

Få offerter gratisFå offerter gratis