Guide

Att tänka på vid en kontorsflytt

2023-06-12

bild på en kontorsflytt med inplastade möbler. I bakgrunden syns ett skrivbord med stol.

Med rätt flyttfirma kan kontorsflytten bli en enkel och smidig upplevelse! Beroende på vad som passar ditt företags specifika behov är det möjligt att låta en flyttfirma sköta allt eller bara delar av flytten. För en lyckad kontorsflytt gäller det att förbereda sig i god tid och att stämma av med flyttfirman om vad som ingår och vad ni behöver göra själva. 

Vi berättar mer om vad som är viktigt att tänka på inför företagsflytten.

Anlita hjälp till hela eller delar av kontorsflytten

De flesta företag väljer att anlita en flyttfirma när det är dags att byta lokaler. Ofta väljer man även flyttstädning för att snabbt bli startklar på det nya kontoret och många flyttfirmor erbjuder därför även städning som en del av en kontorsflytt. Fundera över om ni själva ska packa ner och märka upp era saker eller om flyttfirman ska ansvara för det. På samma sätt kan ni välja att låta flyttfirman montera isär och montera ihop möbler och utrustning i samband med flytten.

Om du väljer att anlita en separat städfirma kan du läsa mer om:

Låt en projektledare samordna flytten

Eftersom det är mycket som ska kommuniceras och samordnas inför företagsflytten är det bekvämt att låta någon styra upp processen. Vissa företag utser själv en projektledare medan andra anlitar en projektledare via flyttfirman.

Boka kontorsflytten i god tid

En bra förutsättning för att företagsflytten ska gå smidigt till är att boka flyttfirman i god tid. Det gör att ni själva får tid att ta beslut inför flytten och att ordna med sådant som adressändring, hantering av nycklar och bredband till det nya kontoret. Det ger också flyttfirman tid att planera arbetet.

Få offerter på kontorsflytt

Lägg ut uppdrag

Förbered alla anställda

Kommunicera med dina anställda om hur flytten kommer att gå till. Se till att de vet vad som förväntas av dem och vad de behöver göra inför flytten, såsom att packa ihop personliga föremål, datorer och annan utrustning som de använder.

Passa på att rensa innan företagsflytten

En kontorsflytt är ett bra tillfälle att fundera på vad som kan slängas. Gå igenom gamla dokument och teknik som ni inte längre använder. Se också över vilka möbler ni inte vill ta med er. Det kommer att underlätta när ni ska organisera och inreda det nya kontoret. Att rensa inför kontorsflytten kan också minska kostnaderna eftersom flyttfirman kommer att kunna bli klara snabbare.

Jämför offerter från olika flyttfirmor

Hur mycket en kontorsflytt kostar beror generellt på vilka tjänster och försäkringsskydd som ingår i offerten. Så när du tar in offerter från flyttfirmor, se till att du frågar följande:

illustration-list-arrow

Vilka försäkringar ingår? Det är viktigt med ett ekonomiskt skydd för eventuella skador eller förluster som kan uppstå under flytten.

illustration-list-arrow

Vilken personal kommer att vara på plats under flytten?

illustration-list-arrow

Ingår flyttstädning av det gamla kontoret?

illustration-list-arrow

Ingår nedpackning och uppmärkning?

illustration-list-arrow

Ingår nedmontering och uppmontering av möbler?

Se till att du tar in och jämför offerter från flera flyttfirmor innan du bestämmer dig. På Offerta kan du beskriva ditt företags behov och önskemål och direkt få offerter från flera erfarna företag. Här kan du också läsa omdömen och få referenser för att hitta en flyttfirma som passar just din företagsflytt.

Att anlita rätt företag för din kontorsflytt kan göra att processen blir en positiv upplevelse och en spännande förändring för ditt företag. Vi hoppas att du känner dig lite mer förberedd nu. Happy moving!

Så funkar det

Beskriv uppdraget

Upp till 6 företag hör av sig

Jämför och välj