Pris

Hur mycket kostar rörmokare och VVS-installatörer

2023-11-01

Badkar med kran som rinner

Timpriset för rörmokare och VVS-installatörer ligger generellt mellan 550-800 kr per timme beroende på erfarenhet och vilket typ av jobb det handlar om. För dessa yrkesgrupper krävs speciell behörighet, så du kan försäkra dig om att arbetet blir rätt utfört och att försäkringarna gäller. Om du känner dig det minsta osäker och inte har rätt kunskap ska du kontakta kvalitetssäkrade företag för jobbet.

Planera och utför förarbete

Det kan vara bra att se över vilket förarbete du själv kan göra för att rörmokaren eller VVS-installatören ska kunna göra sitt jobb. Det kan till exempel handla om att städa undan saker och kanske riva kåpor och annat som kan sitta i vägen för själva rören.

Det är även viktigt att tänka på att boka in rörmokaren i rätt tid i projektet. Om det rör sig om ett nybygge eller helrenovering så ska du planera arbetet så att rörarbetet sker när det är som mest fritt att installera eller reparera.

Materialkostnaden rekommenderas däremot inte att tumma på. Att använda det bästa materialet enligt senaste byggstandard lönar sig på sikt.

Jämför firmor inom rör och VVS

Det är alltid bra att ta in flera olika offerter för att jämföra exempelvis pris och omfattning på arbetet. Har du skrivit en detaljerad beskrivning av arbetet kommer du kunna få offerter från olika firmor och kunna ställa dem mot varandra. I renoveringsarbete krävs dock ofta en inspektion av befintliga rör för att se vad som behövs åtgärdas och fastställa ett pris.

När du väljer att gå vidare med en firma ska ni vara överens om huruvida det är ett fast pris eller timpris. Kontrollera också att moms ingår i prisförslaget. I vissa fall kan det bli aktuellt med delbetalningar under arbetet, men undvik att betala hela summan i förskott.

Tänk också på att arbeten som utförs av VVS-företag ger rätt till rot-avdrag.

Så funkar det

Beskriv uppdraget

Upp till 6 företag hör av sig

Jämför och välj