Guide

Totalrenovera lägenhet - Prisexempel & smarta tips

2023-10-30

Totalrenovering av en lägenhet i Vasastan. Bilden är av ett matrum med behagliga färger och stora fönster.

Vem uppskattar inte en otrolig apartment makeover! Leo från Level up bygg berättar om en av deras totalrenoveringar, i en lägenhet vid Vasastan. Hur lång tid tog renoveringen, vad kostade den och vad ska man tänka på vid renoveringar som denna? Vi guidar dig genom Leos svar samt vad du ska tänka på när du anlitar proffs inför en renovering. 

Totalrenovering av lägenhet 

Leo är projektledare i Level up bygg, och berättar om den omfattande renovering de utfört i en lägenhet i Stockholm. Företaget har bland annat:

illustration-list-check

Avlastat bärande väggar

illustration-list-check

Flyttat placeringen för köket

illustration-list-check

Monterat nytt kök

illustration-list-check

Fräst elkablar

illustration-list-check

Bytt elcentral

illustration-list-check

Slipat golv

illustration-list-check

Monterat garderober

illustration-list-check

Målat hela lägenheten

Bild på Leo, projektledare för företaget Level up bygg.

Resultatet är en ljus och fräsch lägenhet, med härliga färger och snygga lösningar.

Bild från en totalrenovering av en lägenhet i Vasastan. Två inspirerande bilder från det färdiga köket som är ljust och fräscht med nyslipade golv.

Hur lång tid tog det?

Leo berättar att renoveringen tog åtta veckor från start till slut. Lägenhetsrenoveringar kan ta allt mellan en till sex månader, beroende på lägenhetens storlek och omfattningen av renoveringen. Det är därför bra att planera renoveringen i god tid, och kolla om du eventuellt behöver ett annat boende under tiden.

Bild från en totalrenovering av en lägenhet i Vasastan. Två inspirerande bilder från det färdiga vardagsrummet med en platsbyggd bokhylla.
Bild från en totalrenovering av en lägenhet i Vasastan. Bilden är av det färdiga vardagsrummet i härliga färger och en vacker kakelugn.

Vad kostade renoveringen?

Hela renoveringen kostade 700 000 kronor före rotavdrag. Level up bygg ger oftast ett fast pris, där arbetskostnaden står för ungefär 60 % och materialkostnaden för ungefär 40 %.

Bild från en totalrenovering av en lägenhet i Vasastan. Två inspirerande bilder från det färdiga barnrummet i härliga pasteller.

Vad ska jag tänka på vid en lägenhetsrenovering?

När du ska börja renovera är det bra om du har en god uppskattning på vad du vill göra. Leo menar att man bör planera så mycket man kan och ha en färdig målbild. Det gör så att du förstår vad det är du är ute efter, och vilka material du vill ha. 

Bild från en totalrenovering av en lägenhet i Vasastan. Bilden är av det färdiga sovrummet.
Bild från en totalrenovering av en lägenhet i Vasastan. Två inspirerande bilder från det färdiga matrummet med en hylla och kakelugn i en blå färg.

Leo trycker även på hur viktigt det är att komma i kontakt med rätt byggföretag, och att du känner dig trygg med dem. På så vis kan du känna dig lugn under renoveringen och säker i att resultatet blir som du önskat.


Se det färdiga resultatet av totalrenoveringen samt ta del av Leos tips i videon nedan:

Bild från en totalrenovering av en lägenhet i Vasastan. Två inspirerande bilder från det färdiga köket som är ljust och fräscht.
play-button

Ta hjälp med din renovering

På Offerta kan du jämföra upp till sex offerter från olika företag. Välj sedan det företag som passar dig, din målbild och din budget bäst. Ett tips är att kolla omdömen och referenser för att få en känsla av tidigare arbeten, och om det passar ditt uppdrag. Exempelvis denna fantastiska lägenhetsrenovering av Level up bygg.

Kom igång med din renovering!

Lägg ut uppdrag
Så funkar Offerta

Beskriv uppdraget

Upp till 6 företag hör av sig

Jämför och välj