Guide

Renoveringar att göra innan inflytt

2023-08-16

En nyrenoverad lägenhet innan inflytt. Ett vackert skandinaviskt vardagsrum med ett piano.

Har du köpt en ny bostad? Grattis! Nu är det dags att förvandla den till ditt nya hem. Det är bra att bo in sig lite innan man tar stora beslut för boendet - men det finns fördelar med att göra vissa renoveringar innan du flyttar in. Vi guidar dig genom några renoveringsområden att kolla över innan inflytt! 

Golvarbeten

Ett nytt golv eller en slipning av det befintliga golvet kan verkligen förändra känslan i en bostad. Innan du flyttar är det alltså smart att fundera över om du vill göra några större golvarbeten i exempelvis kök, sovrum och vardagsrum. Det är nämligen en typ av renovering som är betydligt enklare att göra när inga möbler (eller människor) är på plats. Tänk på att vissa golvbehandlingar, exempelvis hårdvaxolja, behöver härda i minst två dygn. Det innebär att du inte får gå på golvet under den tiden och bör ha detta i åtanke vid inflytt. 


På Offerta kan du lägga ut ditt uppdrag och jämföra offerter. Välj sedan det bästa priset för dig!

Få offerter på golvarbeten

Lägg ut uppdrag

Köksrenovering

Innan du flyttar in till din nya bostad kan det även vara värt att se över köket och om det är behov av en köksrenovering. Vanligtvis brukar det ta runt fyra till sex veckor för att renovera ett kök. Det kan därför vara skönt att ha det ur vägen innan inflytt - för att slippa laga mat på en kokplatta under den tiden.

Om du får tillgång till din nya bostad till sommaren, men har möjlighet att flytta in till hösten, är ett tips att göra köksrenoveringen under sommaren och semestertider - då du eventuellt är bortrest och inte i stort behov av ett kök. Genom att ta hjälp av proffs kan du fokusera på att koppla av under semestern och komma hem till en nyrenoverad bostad!

Ta hjälp med köksrenovering

Lägg ut uppdrag

Nya ytskikt 

Väggfärg och tapeter blir lätt slitna och behöver förnyas oftare än andra renoveringsområden. Även om det är fullt möjligt att måla och tapetsera även efter inflytt, är det smidigt att även få det gjort innan möblerna är på plats. Ett tips är att göra om flera rum samtidigt så att du kan synka färg och tapetval för en enhetlig känsla.

Läs mer om kostnader för att måla om eller tapetsera i vår artikel:


Professionella målare och tapetserare kan hjälpa dig med inspiration och resultatet blir garanterat bra!

Få offerter från Målare

Lägg ut uppdrag

Badrumsrenovering

Innan inflytt bör du även fundera på om badrum behöver renoveras. En badrumsrenovering kan vara krävande och lite krånglig att leva med. Byggplast, avstängning av vatten och begränsad tillgång till duschmöjligheter kan göra vardagen besvärlig under renoveringen.

Vanligtvis brukar en badrumsrenovering ta cirka fyra till sex veckor från start till mål. Vi rekommenderar därför att ta hjälp av hantverkare i god tid för att hinna med badrumsrenoveringen innan inflytt!

Få hjälp med badrumsrenoveringen

Lägg ut uppdrag

Hitta den bästa hjälpen innan flyttlasset går!

Genom Offerta får du snabbt kontakt med tillgängliga företag och får därmed en uppfattning av vad arbetet kommer kosta och hur lång tid det tar. Genom att jämföra offerter kan du vara säker på att du får rätt pris till just ditt projekt. Läs omdömen och certifieringar innan du bestämmer dig, ett tips är även att kolla upp referensprojekt och se om det matchar din målbild.

Ofta kan det vara bra att anlita ett företag som har flera kompetenser under samma tak. Då kan olika kompetenser arbeta samtidigt och ditt nya hem blir snabbt redo för inflytt! 


Genom Offerta kan du även få värdefull hjälp med flytten genom både flytthjälp och flyttstäd av din gamla bostad!

Så funkar Offerta

Beskriv uppdraget

Upp till 6 företag hör av sig

Jämför och välj