Inspiration

Starta byggprojekt på vintern

2023-08-16

Hus med snö på taket, svarta stuprännor och träpanel

Ibland kan det kännas osäkert att påbörja ett byggprojekt under vinterhalvåret och frågorna är många. Tar det längre tid? Är det svårare? Och hur påverkar väder och temperatur utförandet och slutresultatet? Visst kan det vara svårt att utföra vissa typer av projekt med snö och frost men det finns också fördelar med att starta igång ett byggprojekt under vinterhalvåret.

Enklare att hitta rätt byggare

Det är mycket enklare att få tag i hantverkare på vinterhalvåret. I och med att efterfrågan på arbetskraft i regel är som högst under sommarhalvåret är många hantverkare är fullbokade eller upptagna under den perioden. Under vinterhalvåret är det däremot lite lättare att få tag i erfarna proffs som dessutom har tid att slutföra projekten enligt tidsplan.


Inga onödiga uppehåll

Under sommaren är det många som vill ha semester vilket kan medföra längre uppehåll i bygget, utdragna leveranstider och svårare att planera, både för dig och den som hjälper till med bygget. På vinterhalvåret är bemanningen i regel mer jämn vilket medför att du slipper du långa uppehåll som kan uppstå på sommaren.


Projektet blir garanterat klart i tid

Att planera ett byggprojekt kräver både erfarenhet och tålamod. Många gånger kommer man på exakt hur eller vad man vill göra lite för sent på säsongen. När det rör sig om utomhusprojekt kan det innebära att semestern kantas av byggkaos, bråten och utebliven avkoppling. Med lite framförhållning i dina projekt är de istället klara lagom till vår-och sommarsäsongen.


Inte lika beroende av säsong

Många inomhusprojekt går att genomföra året runt och påverkas inte lika mycket av vädret ute. Det kan därför vara klokt att genomföra dessa just under vinterhalvåret för att sprida ut kostnader och göra vardagslivet enklare. Dessutom är det härligt att hinna njuta av alla förbättringar inomhus när du är hemma som mest.

Visste du att det i många fall även går att utföra takläggning, dränering och i vissa fall även fasadarbeten och utvändig målning under vintersäsongen? Det finns heller inga hinder mot att genomföra all typ av renovering inomhus. Hos oss kan du jämför olika firmor och hitta hjälp med ditt vinterprojekt projekt. Lägg upp ditt bygguppdrag här.

Så fungerar Offerta

Beskriv uppdraget

Upp till 6 företag hör av sig

Jämför och välj