Inspiration

Så vill vi inreda köket just nu

2023-09-04

Mörk grönt kök med marmor, kastruller och köksredskap hänger från taket

Hur vi inreder våra kök har blivit en tydlig trendmarkör och aldrig tidigare har vi inspirerats och vågat vara så personliga i våra köksval som nu. Dessutom har utbudet av kök, färgval och detaljer fullkomligt exploderat. Köket ska inte bara fungera i vardagen utan gärna vara hållbart, ha plats för växter och bestå av naturmaterial och organiska former. Vi kikar på 3 heta kökstrender.

Industriell charm möter jordnära nyanser

Beige grå kök

För den som vill gå ifrån vitt men ändå behålla en försiktig färg finns många jordnära, beigea toner som passar in i de allra flesta hem. Det finns också en uppsjö av ljust gråa nyanser och smutsigt vita. Varma, dova färger ger en lugnande, mjuk känsla och passar fint tillsammans med detaljer i trä, sten och metall. Färgskalan passar fint på väggar, luckor och skåp och kan enkelt kombineras med ett subtilt kakel och bänkskiva i trä.

Det färgglada och mörka köket

Svarta kök

För den som vågar finns numera många färgstarka och mörka kulörer att välja på. Många nyanser går i grönt och blått men det finns också ett urval av mörkt gråa, dämpade röda och helsvarta kök. Ett dramatiskt svart kök kanske inte passar alla men kan vägas upp med ett helvitt kakel och en annars ljus inredning. De mörka färgerna matchas snyggt med en träbänk eller beslag i metall.

Genom att välja en genomgående färg till köket skapar du ett lugnt intryck. Vill du hellre experimentera är ett tips att välja olika färger på under-och överskåp, det skapar helt klart en intressantare kökslook. Att kombinera olika ytor med varierande struktur eller färger med naturliga inslag som trä och sten sätter också en ny typ av prägel på köket.

Harmoniska träkök

Trärena kök

Naturinspirerade kök och ett kök helt i trä är äntligen aktuellt igen. Men glöm tanken på monotona ekkök från 80-och 90-talet, där allt smälter samman. Istället för massiva kök går trenden mer åt rena avskalade ytor och minimalistiska linjer. Här får träsorternas skiftningar stå i fokus och skapa en varm och ombonad atmosfär. Här syns luckor och hela skåp i ljusa, mörka och råsågade träsorter tillsammans med vackra detaljer i natursten, gjutjärn och stål. Träet åldras också på ett vackert sätt och har en lång livslängd.

Vilken stil föredrar du?

Köket är hemmets mest självklara, sociala plats och det absolut viktigaste är att du trivs i ditt kök. Våga vara personlig och ta inspiration från andra när du väljer att renovera köket. Det finns egentligen inga rätt eller fel. Ett genomtänkt kök gör det dessutom både roligare och trevligare att laga mat.

Beroende på om du bara vill byta ut några köksluckor, ersätta gammal inredning eller göra en omfattande köksrenovering så hittar du all hjälp du behöver hos oss på Offerta.

Kom igång med ditt nya kök

Lägg ut uppdrag
Så funkar Offerta

Beskriv uppdraget

Upp till 6 företag hör av sig

Jämför och välj