Såhär förbereder du sommarträdgården redan nu

2016-03-18


Vårkänslorna börjar smyga sig på och för många börjar odlingslusten sakta men säkert väckas till liv igen. Mars är en perfekt månad för att börja ta hand om rabatter och börja plantera för att trädgården ska blomstra hela sommaren.

Tänk på att vädret fortfarande är ostadigt och det kan när som helst bli riktigt kallt igen. Så det gäller att göra rätt sak i rätt tid för att växterna ska klara sig ändra fram till den varma sommaren.

Börja planera upp hur du vill att din trädgård ska se ut i vår, sommar och höst. Vill du göra några större förändringar som kräver stora ingrepp? Kanske vill du lägga om utformningen av trädgården bygga ett litet växthus? Då är det hög tid att sätta igång redan nu. Om du bara ska sätta nya växter i trädgården är ett tips att tänka på att planera dina odlingar med växter som blommar under olika perioder med olika livslängd. På det sättet får du en livfull trädgård från tidig vår till sen höst.


Börja planera vad du vill odla och var de ska sättas i trådgården redan nu. Köp hem det du vet att du behöver så att du kan sätta igång när vädret tillåter.


Förgro potatis och andra växter som behöver längre tid på sig för att gro.


Om du inte har tålamod att vänta kan du även passa på att förodla några av dina sommarväxter redan nu.

Och sist men inte minst. Glöm inte att njuta av våren under tiden!

Sandra Jansson
Dela den här artikeln


Vad behöver du hjälp med?

Offerta mig