I det enkla bor det vackra

2017-02-15


Färg, fantasi och mörka mustiga träslag i all ära, men ibland kan det enkla och rena skapa en ljuv och eftersträvansvärd harmoni. Med våren i intåg och julgardinerna långt nedstoppade längst in i källaren infinner det sig en längtan efter något krispigt, vitt och fräscht väl uppblandat med en fluffig och hemtrevlig känsla. När enkelhet möter must brukar resultatet bli förtjusande.

alt

Betong och puts skapar intrycket av fixat ofixat och är läckert att ha som en fondvägg i ett ljust hem med väl utvalda designinslag.

altFoto: Spinell, Historiska Hem

Tegelväggar bidrar till att skapa en skön industrikänsla, men om du vill gå från känsla lagerlokal till mer modernt är det snyggt att måla teglet vitt. Det blir coolt och mindre vräkigt än rött tegel.

alt

Vad som egentligen skapar sovrumsharmoni är högst individuellt. Många gillar en mörkare dov och mysig känsla med flera möbelinslag medan andra vill ha det ljust och enkelt med så lite prylar som möjligt. Båda stilarna är underbara och fungerar olika för oss. Vill du gå på den ljusare linjen satsa på vitt i huvudrollen och blanda upp med silver, cremefärgade filtar och ljusare träinslag.

Sovrumsfluff med vitt i huvudrollen alt

Om du är en av dem som lyckas med konsten att arbeta hemifrån vet du också vikten av att ha en plats som främjar arbetslust och kreativitet. Vill du enkelt kunna transformera från dagens kontor till kvällens middagsbord, se till att få inbyggd förvaring i form av snygga skåp och lådor som sväljer dina prylar. Fråga din snickare vilka innovativa bokhyllor med dold förvaring som går att fixa hemma hos dig.

Koncentration på hög nivå med inspiration från kombinerat vardagsrum och arbetsrum.alt

Tre snabba sätt för att få till känslan:

  1. Vitmåla tegel eller ta fram en betong/puts-liknande vägg.
  2. Satsa på inbyggd förvaring.
  3. Inred med vita eller cremefärgade textilier och blanda upp med ljusa träslag.

Lycka till och dela gärna med er av era vackra och enkla favoritlösningar för hemmet!

Julia Åsgård
Dela den här artikeln


Vad behöver du hjälp med?

Offerta mig