Inspiration

Höstens trender 2023

2023-10-10

En soffa med färgade kuddar i höstens alla färger, bland annat senapsgul, orange, grön. Framför soffan står ett bord med en vacker blombukett.

Nu är det på riktigt, hösten är här. Även fast vi sörjer - den ganska regniga - sommaren så har hösten mycket att erbjuda. Mysiga tröjor, tända ljus och svampplockning. Låt höstens inredning inspireras av den murriga men färgglada höstskogen. Tänk retro, ombonat, färgglatt, jordnära och mönstrat. Trenderna för hösten 2023 är en blandning av gammalt och nytt - på ett lekfullt sätt. Vi guidar dig genom några inredningstrender för hösten 2023! 

Kombinera färg och jordnära toner

Basen av höstens inredning ska vara ombonad, med varma, jordnära toner. Några riktigt snygga färger att inspireras av är rikt bruna, varma terrakottor och salviagrön. Ta sedan in färgklickar på detaljer och textilier för att skapa den där lekfullheten. Här bör du också tänka varma toner, exempelvis senapsfärgat och mörkgrönt. Men, var inte rädd för att även slänga in kontrasterande detaljer, exempelvis blått. Dessa detaljer bryter av och gör ditt hem till höstens trendigaste.

Två bilder som visar höstens trender 2023. Den ena är av en matsal med jordnära toner och trä på möblerna. Den andra är av ett vardagsrum med rostfärgad soffa och dekorativa detaljer.

Biofil design - ta med naturen in

För att fortsätta på banan med jordnära element är en av höstens trender att ta med naturen in. Biofil design innebär att man uppmärksammar människans medfödda koppling till naturen. Denna designstil tar in naturliga element, såsom växter, naturligt ljus och naturmaterial, exempelvis trä och sten. Genom att ta in naturen skapar du en lugn och harmonisk livsmiljö. Krukväxter och blommor är ett perfekt sätt att implementera grönt liv i ditt hem.

Flera krukor med olika växter på en träbänk, framför ett fönster. Växterna exemplifierar biofil design som är en trend hösten 2023.

Färgat glas och torkade blommor

Natur och växter i all ära, men om du är en av dem med mindre gröna fingrar är torkade blommor en lika perfekt dekoration. Det är en klassiker som håller i sin trendstatus även denna säsong. I höst ska du sätta dina torkade blommor i färgade glasvaser för en riktig retrokänsla.

Två bilder av vackra torkade blommor i färgade vaser. En hösttrend 2023.

Lekfull dekoration 

Under höstsäsongen är det helt rätt att experimentera med dekorationer och blanda lekfulla former med geometriska mönster. Leta efter roliga burkar, skålar och andra dekorativa föremål som även fyller en funktion. 


Ett perfekt sätt att få in både färger, former och mönster är genom en stor matta som innehåller allt. Har du en mer diskret soffa kan en uppseendeväckande matta väga upp tonerna och få in den där färgen som vi vill ha i höst. När denna trend senare kanske byts ut kan du enkelt förändra vardagsrummet genom att byta ut mattan, men behålla soffan som bas.

Hållbar design

Miljömedvetenhet blir en allt mer populär del av inredning, och vi älskar det! Välj möbler som är tillverkade av återvunnet material, investera i energieffektiva apparater och använd miljövänliga färger och ytbehandlingar. Att köpa begagnat är det absolut bästa sättet för att hålla ditt hem trendigt, samtidigt som du fokuserar på en hållbar design. Det hjälper inte bara planeten, utan det kan också spara pengar på lång sikt. Att strosa runt i mysiga secondhand-butiker låter även som den ultimata höstaktiviteten!

Flera krukor med olika växter på en träbänk, framför ett fönster. Växterna exemplifierar biofil design som är en trend hösten 2023.

Innan du börjar inreda till hösten kan det vara skönt att göra en ordentlig städning efter sommarmånaderna. Hos Offerta kan du enkelt lägga ut ditt städuppdrag och jämföra offerter från upp till sex städfirmor. Ta hjälp med städningen här

Behöver du inspiration och råd, eller vill du få hjälp med att inreda inför hösten? Lägg ut ditt uppdrag och kom i kontakt med våra duktiga inredningsfirmor.

Så funkar Offerta

Beskriv uppdraget

Upp till 6 företag hör av sig

Jämför och välj