5 anledningar till att bygga en bastu

2016-11-04


Vad sägs om att bygga en bastu lagom till nästa snökaos? Det kan ju vara bland det härligaste som finns att bara få bli varm igen efter en dag som levererat iskalla små flingor som letat sig ned i nacken likt ett brev på posten. Tro oss, med denna lista kommer du kunna övertyga dina svärföräldrar, din sambo eller kanske till och med grannen att bygga en bastu!

1. Medan vintern blir kall och rå kan du sitta i din varma goa bastu, blicka ut genom fönstergluggen och skratta vintern i vitögat.

alt

2. Att bada bastu och rulla sig i snön på julafton är precis lika kul som att alldeles stekhet hoppa ner i sjön på kräftskivan under stjärnornas sken i augusti.

alt

3. Den sociala nivån på bastubadet avgör du alldeles själv. Sitt packade som sardiner och piska varandra med björkris eller bred ut dig alldeles ensam och lyssna på aggregatets knastrande.

alt

4. I bastun är det väldigt opraktiskt att ha med sig tv-apparater, mobiltelefoner och annan elektronisk utrustning. I bastun finns bara tid till att finna lugn. Ta av klockor och smycken, ta ett djupt andetag och var fri en stund.

alt

5. Det finns mängder av positiva hälsoeffekter med ett bastubad. Ett axplock av dessa är att det stärker immunförsvaret, lindrar spänningar och nedstämdhet, detoxar huden eftersom man svettas ut metaller som lagrats under en längre tid och frigör dessutom en massa lycka i kroppen. Wow!

alt

Om du är sugen på att komma igång med bastubygget så kan Offerta hjälpa dig - vi har många anslutna byggföretag, så skicka in en förfrågan till våra hantverkare redan nu.

Vi önskar en massa bastuvärme till er alla!

Julia Åsgård
Dela den här artikeln


Vad behöver du hjälp med?

Offerta mig