Kontrollera företagen innan du bestämmer dig


Innan du anlitar ett företag finns det en del saker som är viktiga att kolla upp. Det är inte alltid lätt att veta vilka krav man ska ställa, men en bra början är att alltid kontrollera att företagen har F-skatt, momsregistrering och att de är skuldfria. Det kan även vara bra att läsa omdömen från andra kunder, titta på referensuppdrag och även träffa företagen för att säkerställa att allt känns rätt.

Det finns flera fördelar med att ta in offerter från flera olika företag inom samma bransch. På så sätt får du inte bara en uppfattning om prisnivån för ditt projekt utan kan även jämföra erfarenheter och andra kvalifikationer som kan skilja sig mellan de olika företagen.

Behörigheter och andra kvalitetsstämplar

Ta reda på om det krävs speciella behörigheter, certifieringar eller andra kvalitetsstämplar för ditt uppdrag. Det finns en mängd olika kvalitetsstämplar som visar på både erfarenhet och specialkunskap inom särskilda områden. Extra viktigt är det för dig som vill ha hjälp med till exempel arbeten i våtrum, VVS, gas och elarbeten. Här är det viktigt att se till att företagen har rätt kompetens så att arbetet blir rätt och att dina försäkringar fortsätter att gälla.

Beroende på vad som ingår i just ditt projekt kan det finnas fler relevanta behörigheter och eventuella försäkringar som är bra att ha koll på. Fråga gärna både ditt försäkringsbolag där du har en hemförsäkring och företaget du ska anlita om vilka eventuella behörighetskrav som finns.

Läs mer om behörigheter och andra kvalitetsstämplar, vad de innebär och när de är extra viktiga att hålla koll på.

Det kan också vara värdefullt att se över både dina egna försäkringar och kontrollera att
företaget du anlitar har relevant försäkringar innan du bestämmer dig. Här läser du mer om viktiga försäkringar när du har företag som arbetar i ditt hem.

Notera att när du hittar ditt företag via Offerta.se är det redan kontrollerat att företaget har F-skatt, betalar moms och är skuldfritt. Dessutom är det säkerställt att de viktigaste behörigheterna som företagen uppger att de har är giltiga.
Dela den här artikeln

Vad behöver du hjälp med?

Offerta mig