Pris

Vad kostar homestyling?

2023-05-31

Två fåtöljer och ett soffbord med en lite krukväxt, ett fikonträd i bakgrunden

När man står inför en försäljning av sin bostad vill man skapa de bästa tänkbara förutsättningarna för att få ett så bra pris som möjligt för sin bostad. Då kan det vara en god idé att anlita en homestylingfirma. Här går vi igenom de olika faktorer som avgör priset och vad det i slutändan kan komma att kosta.

Vad är avgörande för priset på
homestyling?


Priset för en homestyling utgår från status på din bostad och vad du vill ha utfört. Här är saker som kan inverka på slutnotan för uppdraget.

Bostadens nuvarande skick

Resultatet av en homestyling blir ofta bättre ju mer omfattande den är, men man kan åstadkomma stor skillnad även med små medel. En styling kan innebära allt från endast konsultation om hur man kan arrangera sitt befintliga möblemang till totalinredning av en helt tom lägenhet med möbler, belysning, textilier med mera.

Om lägenheten är tom eller i dåligt skick krävs givetvis mer styling än om det är en modernt inredd lägenhet. Olika hem har olika förutsättningar och en inredare kan bedöma att mer eller mindre styling behövs beroende på ursprungsläget.

Din budget

Hur omfattande en styling är beror inte bara på inredarens bedömning och rekommendationer utan givetvis också på din egen plånbok. Man kan på förhand säga till homestylingfirman vilken budget man har för stylingen och be dem skapa bästa möjliga förutsättningar utifrån det.

Trädgård, balkong och altan

Om du har en trädgård, balkong eller altan som ska inkluderas i homestylingen innebär det givetvis också en kostnad.

Om hiss finns

Om du bor i ett lägenhetshus kan det vara avgörande om det finns hiss eller inte. Detta eftersom det innebär mer arbetstid och arbetskraft att bära upp möbler och dekoration för trappor än om det finns hiss.

Vem som är köparen

Till viss del kan priset på din homestyling bero på vilken målgruppen är för försäljningen. Om det är ett kundsegment som förväntar sig exklusiva materialval och designermöbler så krävs givetvis en större budget för inköpen till stylingen.

Prisexempel för homestyling

Priset varierar som sagt beroende på hur stor bostaden är samt vilken typ av åtgärd du vill ha. Framförallt skiljer sig priset åt det rör sig om endast en konsultation, styling med det befintliga möblemanget eller en större styling där det ingår inhyrda möbler i priset.

Därför är det svårt att ge ett exakt pris, men nedan följer en uppskattning av priser av vad olika typer av stylingtjänster kostar. Ju större bostad du har, desto högre kan du räkna med att priserna nedan blir.

Konsultation: från omkring 2 000 kronor
Styling med befintligt möblemang: från ca 4 000 kronor
Större styling med inhyrda möbler: från ca 20 000 kronor

Lönar det sig att anlita en homestylingfirma?

Det är givetvis en komplex fråga att svara på eftersom man aldrig kan veta hur mycket extra du får ut vid försäljning. Men många i branschen hävdar att de ser att bostäder som är stylade säljs snabbare och till ett högre pris. Detta eftersom bilderna lockar fler till visningen och upplevelsen på plats gör att fler ger sig in i budgivningen av bostaden.

Så funkar det

Beskriv uppdraget

Upp till 6 företag hör av sig

Jämför och välj